Zuidmeer: ‘Het ging wonderbaarlijk goed’

| 02-09-2015

“Het ging wonderbaarlijk goed. Ik denk dat we het ze aardig moeilijk hebben gemaakt.” Dat zegt Twan Zuidmeer, topscorer van Zwols Kampioenschap Voetbal 2015, na afloop van het duel tussen het ‘Dreamteam’ en PEC Zwolle A1. In het IJsseldelta Stadion verloor het gelegenheidsteam, bestaande uit de beste spelers van het toernooi voor A-junioren, dinsdagavond met slechts 2-0 van PEC Zwolle A1.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

“Wij hebben zeker vijf honderd procent kansen gekregen. Helaas werden die allemaal gemist, maar het bleef wel de gehele wedstrijd spannend. Iedereen heeft genoten”, aldus SVI-spits Twan Zuidmeer, die negentig minuten lang fungeerde als de schakel tussen het middenveld en de snelle buitenspelers van het Dreamteam. Zelf kwam hij niet in scoringspositie, maar dat deerde hem na de wedstrijd niet. “Je kon zien dat de jongens van PEC Zwolle gespannen waren, omdat zij zich moesten bewijzen. Ik denk dat wij daardoor goed mee konden komen”, analyseert Zuidmeer, die wel een paar jongens van vroeger kende. “Het was voor mij niet de eerste keer dat ik in het stadion speelde, maar het blijft wel mooi. Op een perfect veld, altijd mooi!”

Het Dreamteam werd dinsdagavond gecoacht door Joost Broerse, die voorafgaand aan de wedstrijd nog een beetje onwennig was richting zijn spelers. “Hij had geen idee wie wij waren, maar toen wij na vijf minuten al een grote kans kregen sprong hij enthousiast uit zijn stoel. Hij kreeg toen door dat er wat te halen viel en volgens mij is hij daarna niet meer gaan zitten. Dus al met al was het gewoon een onverwacht enerverende avond”, zegt Twan Zuidmeer, die in de zomer bij SVI de overstap heeft gemaakt van de A-junioren naar het vlaggenschip van de club. En in de hoofdmacht presteert de aanvaller vooralsnog niet onverdienstelijk. “Het gaat inderdaad goed. In de eerste vijf wedstrijden heb ik tien keer gescoord, dus hopelijk kan ik die lijn in de competitie doortrekken.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Naast Twan Zuidmeer (SVI) bestond het Dreamteam van 2015 uit de volgende spelers: Huib Veurink (Berkum), Bram Jager, Emiel Brinkhuis, Frank van der Burg, Julian Ruiter, Laser Arslan, Seku Kabba (Be Quick ’28), Maurizio Parella, Dylan Fidder, Nico Veldman, Ricardo Aarten (SVI), Joey Kroes (Wijthmen), Jari Bezembinder, Mehmet-Can Cobanoglu (WVF), Joey Groen, Ruben Middel en Stan Wissink (ZAC).

Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws