Zorgeloze zege voor Landstede Basketbal

| 20-03-2018

Landstede Basketbal heeft dinsdag zonder problemen de uitwedstrijd bij Den Helder Suns met een zege afgesloten. De Zwollenaren stonden bij rust al met 17-33 voor en liepen in de laatste twee kwarten uit naar een grote marge: 44-80. “Er was vanavond weinig op aan te merken. Een goede uitslag”, concludeert Landstede-coach Herman van den Belt.

© Ivonne de Bruin

Landstede Basketbal en Den Helder Suns troffen elkaar nog geen week geleden in Zwolle en dat duel was met duidelijk verschil een prooi voor eerstgenoemde. Het werd afgelopen donderdag 84-49 en ook dinsdag in Den Helder was het al snel duidelijk dat Landstede de betere was. In het eerste kwart werd er, onder andere door Noah Dahlman en Ralf de Pagter, direct met scherp geschoten en dat resulteerde in een 6-21 voorsprong. Die marge bleef in het tweede kwart intact, want Landstede liep niet veel verder uit. Een rommelig verloop mondde uit in twaalf Zwolse punten, waardoor het bij rust 17-33 was. “We begonnen sterk. Het werd wat rommelig omdat we de ballen er niet in gooiden, want we creëerden wel goede schoten”, stelt Van den Belt.

Na de onderbreking bleef Landstede de baas en koerste het zonder zorgen af op een duidelijke overwinning. Het derde kwart leverde een voorsprong van 24 punten op (31-55) en ook daarna bleef de Zwolse formatie de basket zoeken. De Pagter was verantwoordelijk voor één van de hoogtepunten, door met een spectaculaire dunk voor 37-69 te zorgen. Uiteindelijk zegevierde de Landstede Basketbal met 44-80 en daarmee liet het de vijfde zege op rij noteren. “We kwamen om te winnen en dat hebben we goed gedaan. Eerder dit jaar verloren we hier nog en we hebben nu laten zien dat het anders is. De energie was goed, de focus was goed, een prima resultaat”, aldus Herman van den Belt.

Punten:
Jordan Gregory 17; Franko House 11 (10 rebounds); Sherron Dorsey-Walker, Noah Dahlman en Olaf Schaftenaar 10; Ralf de Pagter en Mike Schilder 9; Freek Vos en Lenno Witteveen 2.

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws