Zorgeloze zege HC Zwolle: ‘Afvinken en door’

| 14-04-2019

De herenploeg van HC Zwolle heeft zondag op eenvoudige wijze afgerekend met Amersfoort. De Zwollenaren stonden binnen tien minuten al met 3-0 voor en zegevierden uiteindelijk met liefst 7-0. “Ik heb er weinig op aan te merken”, stelt Zwolle-coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

Het was een zorgeloze middag voor de Zwolse eersteklasser, die in een tijdsbestek van tien minuten een grote stap naar de zege zette. Jeremy Bourgonje was uit twee strafcorners snel goed voor twee doelpunten, terwijl ook Pepijn Muller doel trof. “Daarna kabbelde het een beetje voort. In het hockey van tegenwoordig is 3-0 niet beslissend, maar Amersfoort zette er weinig tegenover. Als we dan eenmaal de versnelling weer hebben gevonden, pakken we ook door”, zegt Van den Broek, die zijn ploeg uiteindelijk nog vier keer zag scoren.

De vierde Zwolse treffer kwam op naam van Matthijs Verhoef, terwijl ook Wilko van Essen een strafcorner benutte. Via Mart Bouwens werd het daarna nog 6-0, waarna Bourgonje, met het completeren van zijn hattrick, de eindstand op 7-0 zette. “Je moet het toch maar even doen, want dat is niet altijd makkelijk. We houden ook nog eens de nul en dat zegt dat we echt geconcentreerd waren”, vindt Van den Broek, die ook de concurrenten Kromhouters en Houten zag winnen. “We hebben nog een wedstrijd in te halen en staan al drie punten voor. Het is afvinken en doorgaan.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws