Zorgeloos bekeravondje voor PEC Zwolle

| 21-09-2016

PEC Zwolle heeft woensdagavond op zeer eenvoudige wijze de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Op het veld van derdedivisionist DVS ’33 Ermelo namen de Zwollenaren al in de eerste helft een 0-3 voorsprong en daarmee verdween alle spanning uit het duel: 1-4. “Het is lekker om de jongens eindelijk te kunnen feliciteren. Hopelijk is het niet de laatste keer”, geeft trainer Ron Jans aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In tijden waarin een crisis opdoemt en de situatie steeds maar moeilijker wordt, komt een zorgeloze avond als geroepen. Die zorgeloze avond geniet PEC Zwolle woensdag in Ermelo, waar het de eerste ronde van de KNVB Beker freehweelend afwerkt. De eerste ‘mogelijkheid’ is nog wel voor de thuisploeg, maar daarna kan Mickey van der Hart net zo goed op een tuinstoel gaan zitten. De goalie ziet na acht minuten dat Nicolai Brock-Madsen de score opent en nog voor het half uur lijkt de wedstrijd al gelopen. Een overtreding van Mohammed Alhaydar levert PEC Zwolle een strafschop op en die wordt benut door Bram van Polen. Inmiddels een specialist op dat gebied.

Voor de aanvoerder is het duel bij DVS ’33 Ermelo een speciaal potje. Hij is woonachtig in Harderwijk, daar waar hij in zijn jeugd voetbalde bij VVOG. En dat is nou net de aartsrivaal van DVS. “Poeh, ik was vanochtend gewoon een beetje zenuwachtig joh. Dat komt omdat het bij ons natuurlijk niet helemaal lekker loopt, maar ook omdat het DVS was hoor. Als wij hier hadden verloren, dan had ik dat nog zolang aan moeten horen. Vooral omdat het DVS is, want ik ben echt een VVOG-man. Gelukkig hebben we gewonnen. Ik kan de aankomende tijd weer rustig door Harderwijk”, lacht Van Polen, die nog voor de rust de wedstrijd in het slot ziet vallen. Anass Achahbar omspeelt de doelman, prikt de bal in het lege doel en verdringt daarmee een bekerstunt naar het rijk der fabelen.

Ook in de tweede helft komt PEC Zwolle niet meer in de problemen. Via wederom Brock-Madsen wordt het na ruim tien minuten 0-4 en daarna wordt het vooral tijd om mensen speelminuten te geven. Mustafa Saymak is weer fit genoeg om te spelen en valt in voor Wouter Marinus, terwijl Hachim Mastour ook weer eens mag spelen. Met die mannen in de ploeg komt PEC alleen niet meer tot scoren, terwijl vooral Mastour daar nog wel de kans voor krijgt. Er is echter niemand die daar om maalt, ook niet als DVS via Kay Velda de eretreffer maakt. PEC gaat door naar de volgende ronde en daar ging het om. “Je weet dat het hier een minder prettige avond kan worden. We hebben geconcentreerd gespeeld en weinig weggegeven. Dit is wel even lekker hoor”, sluit een blije Van Polen af.

Wedstrijdstatistieken:
DVS ’33 Ermelo: Huiskamp, Epe, Camara, Alhaydar (45. Mijnheer), De Vries, Van Santen (60. Sahbaz), Pot, Velda, Vloedgraven, Heus, De Ruiter (72. Roemeon)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (45. Warmerdam), Verdonk, Brama, Holla (61. Mastour), Karagounis, Marinus (70. Saymak), Achahbar, Brock-Madsen

Scoreverloop:
8. 0-1 Nicolai Brock-Madsen
23. 0-2 Bram van Polen (strafschop)
39. 0-3 Anass Achahbar
57. 0-4 Nicolai Brock-Madsen
87. 1-4 Kay Velda

Gele kaart:
Mohammed Alhaydar (DVS ’33 Ermelo)

Scheidsrechter:
Allard Lindhout

Toeschouwers:
2.800

Voetbal, Bram van Polen, KNVB Beker, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws