Zonder Oleg Gouriev zegeviert ZBC toch

| 24-11-2013

Het eerste team van de Zwolsche Badminton Club (ZBC) heeft zaterdag met 5-3 gewonnen van koploper ELO United uit Hengelo. Het gat tussen de nummer twee van de vierde divisie en ELO United is daardoor nog slechts één punt. Vijf dagen voor de ‘topper’ werd het Zwolse team geconfronteerd met een forse tegenslag. De sterkste heer, Oleg Gouriev, raakte maandagavond tijdens de training geblesseerd. Daardoor kon de thuisploeg niet op volle oorlogssterkte aan het duel beginnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het duel in Zwolle begon met de dubbels. Het herendubbel werd een strijd waarin Lammert Klok en Ties van der Heide van ZBC uiteindelijk aan het langste eind trokken. In drie games wonnen de Zwollenaren: 15-21, 21-16, 21-18. Het damesdubbel werd de zenuwslopendste partij. In drie spannende games wonnen Jetteke Hobbeling en Corneel Tan. De derde game moest beslist worden in de verlenging. Na tenminste vijf matchpoints tegen overleefd te hebben, wonnen de dames van ZBC uiteindelijk met 29-27. Vervolgens was het aan routinier Lammert Klok om de voorsprong verder uit te bouwen tegen de jonge en getalenteerde Joey Verlinden. Klok kon de snelheid van Verlinden in het enkelspel niet bijbenen en verloor in twee games (17-21, 18-21).

Vanja Veeger zette vervolgens haar beste beentje voor tijdens haar enkelpartij . Zij bleek weer wat sterker dan haar opponente en won in twee games (21-16, 21-13). Ook Corneel Tan had in haar damesenkel grote moeite om haar tegenstander bij te benen. Tan moest de wedstrijd in 14-21 en 8-21 verstek laten gaan. Ties van der Heide ging in zijn single voortvarend van start. Hij won de eerste game in 21-17, maar werd in de tweede game overklast door tegenstander Jordy Gervink (8-21). De derde game werd een spannende, waarin Van der Heide uiteindelijk aan het langste eind trok (21-18).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met een tussenstand van 4-2 in het voordeel van de thuisploeg werd begonnen aan de afsluitende gemengd dubbels. Klok en Hobbeling konden namens de Zwolsche BC hun tegenstanders moeizaam bijbenen en verloren de wedstrijd met 16-21 en 10-21. Aan Vanja Veeger en Ties van der Heide was vervolgens de taak om hun gemengd dubbel te winnen. Een verlies van die pot zou een gelijkspel in het competitieduel betekenen. In een fysiek duel ging de eerste game naar de bezoekers uit Hengelo (19-21). In de tweede game had Zwolle verlenging nodig om die naar zich toe te trekken (23-21). De beslissende derde game ging in 21-19 naar de thuisploeg, waardoor een 5-3 eindstand opgetekend kon worden.

ZBC Sporthal, Badminton, ZBC


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws