Zondag in een notendop: Zeges HC Zwolle

| 15-09-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 15 september 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van PEC Zwolle, bekervoetbal, de prima competitiestart van de dames en heren van HC Zwolle én de Madrid Challenge.

Twee zeges voor HC Zwolle
Het is een heerlijk middagje voor HC Zwolle, dat de competitie start met een heuse 'Super Sunday'. De Zwolse damesploeg opent het bal en wint op eigen bodem met 4-2 van Wageningen. Mede door een goal van Lynn van Beek is het bij rust nog 1-1, maar na de onderbreking krijgen de Zwollenaren het voor elkaar om de punten in Zwolle te houden. Wageningen komt weliswaar op voorsprong, maar Sophia Koetsier zorgt daarna voor de 2-2. Diezelfde Koetsier is ook goed voor de 3-2, waarna Yara Vis met de 4-2 de wedstrijd beslist. Een prima begin van de competitie.

De heren volgen later op de dag het voorbeeld van hun clubgenoten, want de eerste wedstrijd in de overgangsklasse zet HC Zwolle om in winst. De promovendus komt thuis tegen Leonidas nog wel op een 0-1 achterstand, maar dat is ook het enige moment van achtervolging. Pepijn Muller maakt gelijk en een kwartier later zorgt Mart Bouwens voor de 2-1. Leonidas komt terug, ziet dat Joost Boersma Zwolle op 3-2 brengt, maar wederom herstellen de gasten de schade. Toch wint Zwolle, want een strafcorner van Mart Bouwens gaat kort voor het einde raak. Daarmee is de zege een feit, een hele lekkere start.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Zondagclubs uit de beker
De twee Zwolse zondagclubs laten in de laatste poulewedstrijd van de districtsbeker maar weinig zien. SV Zwolle is al uitgeschakeld en krijgt ook op bezoek bij USV een pak op de broek. Bij rust staan de geelhemden met 2-0 achter en na negentig minuten staat er een 4-0 nederlaag op het bord. Ulu Spor krijgt een nog grotere nederlaag voor de kiezen, want bij DSVD verliest de Zwolse ploeg met liefst 7-0. Ulu Spor verlaat het bekertoernooi met nul punten uit drie wedstrijden. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Geen ritzege Kirsten Wild in Madrid
Kirsten Wild lijkt tijdens de Madrid Challenge, de vrouwenwedstrijd die gelijktijdig wordt verreden met de laatste twee ritten van de Vuelta voor mannen, aanspraak te maken op een ritzege. Ze is zondag één van de grote favorieten. Het koersverloop in Spanje is ook gunstig, maar in de massasprint komt Wild niet in de buurt van de overwinning. De Zwolse raakt ingesloten en moet daardoor toezien hoe Chloe Hosking er met de winst vandoor gaat.

PEC Zwolle dankt Ghoochannejhad
PEC Zwolle speelt al vroeg op de zondag een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk en lijkt een lastige middag te krijgen. Bij rust is het 1-2 voor de gasten, maar na het inbrengen van aanvaller Reza Ghoochannejhad wordt alles anders. De nieuwe spits maakt zijn debuut en laat zich direct van zijn allerbeste kant zien. Hij maakt vier (!) goals en is daarmee verantwoordelijk voor een dikke 6-2 overwinning. Lees hier meer over de winstpartij van PEC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Kirsten Wild, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, PEC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws