Zondag in een notendop: Wild en hockey

| 10-11-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 10 november 2019’. Een dag die in het teken staat van amateurvoetbal, weer een medaille voor Kirsten Wild, de wedstrijden van HC Zwolle en PEC Zwolle.

Geen succes voor SV Zwolle en Ulu Spor
Het is voorlopig een moeizaam seizoen voor zowel SV Zwolle als Ulu Spor. Eerstgenoemde treft ditmaal Lettele en incasseert een dikke nederlaag. Ruben Klinkenberg herstelt na rust nog wel een 0-1 achterstand, maar daarna neemt Lettele afstand. Het duel eindigt in 1-4. Ulu Spor komt tegelijkertijd ook niet tot een beter resultaat, al lijkt dat lang anders te zijn. Op bezoek bij Heeten stevent het af op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotminuut maakt de thuisploeg toch nog de winnende: 1-0. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Kirsten Wild verlaat Glasgow met twee medailles
Kirsten Wild bemachtigde tijdens de wereldbekerwedstrijden in Glasgow zaterdag al een gouden medaille op het omnium en voegt daar zondag een tweede medaille aan toe. Op de koppelkoers komt ze in actie met Amy Pieters en de twee snellen naar een keurige derde plaats. De oogst voor Wild is zodoende prima: goud en brons.

PEC Zwolle weer onderuit
Het lukt PEC Zwolle weer niet om te winnen, want in Enschede begint de ploeg opnieuw rampzalig aan de wedstrijd. FC Twente komt na een kwartier op voorsprong door een goal van Haris Vuckic, waarna Joel Latibeaudiere al snel de 2-0 maakt. Na rust toont PEC wel wat herstel, maar het blijft bij een aansluitingstreffer van Reza Ghoochannejhad. Door die 2-1 nederlaag staat PEC nu op een zestiende plaats en dus onder de streep. Klik hier voor vier dingen die opvielen tijdens FC Twente - PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Geen zeges voor HC Zwolle
Voor HC Zwolle is het ook al geen fijne zondag, want zowel de heren als de dames komen niet tot een overwinning. De damesploeg opent de hockeydag met een wedstrijd tegen Push. De Zwollenaren komen in dat duel in de buurt van een goed resultaat, maar treffers van Helena Bakker en Lynn van Beek zijn niet genoeg voor iets tastbaars. Het duel eindigt in 2-3, waarna de heren van HC Zwolle in actie komen. Zij spelen ook tegen Push en houden in ieder geval een punt over aan deze middag. Matthijs Verhoef is na een kwartier goed voor de 1-0, maar Push weet een punt uit het vuur te slepen: 1-1.

Kirsten Wild, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, PEC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws