Zondag in een notendop: Weer ‘Hammertime’

| 22-09-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 22 september 2019’. Een dag die vooral in het teken staat van Landstede Hammers, want de basketballers winnen de supercup. Daarnaast is er amateurvoetbal en hockey.

Weer ‘Hammertime’
Landstede Hammers wint - na de supercup in 2017 en de landstitel in het afgelopen seizoen - haar derde prijs in de clubhistorie. De Zwolse basketbalformatie is tegen Zorg en Zekerheid Leiden vanaf het eerste moment de bovenliggende partij en loopt al snel uit naar een voorsprong van meer dan tien punten. Bij rust is het zelfs 48-31, maar in het tweede bedrijf kruipen de bezoekers dichterbij. Toch houdt Landstede Hammers het verschil steeds rond de tien en aan de hand van uitblinker Jordan Johnson (26 punten) sleept de thuisploeg de supercup uit het vuur. Landstede zegeviert met 78-68.

Aanvoerder Nigel van Oostrum: “We hebben het verdiend, samengespeeld, eigenlijk zoals we horen te spelen. Iedereen speelde voor elkaar, zowel verdedigend als aanvallend. Dat was mooi om te zien. Mooi dat we de eerste prijs hebben gepakt.” Klik hier voor de fotoreportage van de strijd om de supercup.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

SV Zwolle afgelast
De voetballers van SV Zwolle denken zondagmiddag te beginnen aan de competitie, maar het eerste fluitsignaal voor het thuisduel tegen Holten blijft uit. De scheidsrechter van dienst, de heer Van den Broek, moet ziek afhaken en een vervanger is niet in de buurt. Zodoende moeten beide teams binnenkort op herhaling. Ulu Spor daarentegen komt wel in actie. De Zwolse zondagclub verliest echter thuis met 0-2 van SDOL, mede doordat Ulu Spor in de tweede helft twee rode kaarten incasseert. Eerst moet Razi Kanseyo met rood naar de kant en vijf minuten later volgt Chávez Keyser. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Twee nederlagen voor HC Zwolle
De hockeyzondag levert maar weinig positiefs op, want zowel de dames- als de herenploeg verliest. Allereerst is het de beurt aan de dames, die op bezoek bij Gooische halverwege al tegen een 2-0 achterstand aankijken. En aan die stand komt in de tweede helft geen verandering. De heren sluiten de dag af met eveneens een nederlaag. Al komen zij wel iets meer in de buurt van een zege. Op bezoek bij Huizen ontstaat een waar spektakelstuk, waarin Zwolle vooral moet achtervolgen. Door twee goals van Casper van de Griendt wordt het van 2-0 nog wel 2-2, maar daarna neemt Huizen opnieuw een voorsprong van twee treffers. Joost Boersma doet uit een strafcorner nog iets terug, maar verder dan 4-3 komt HC Zwolle niet.

Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, Landstede Sportcentrum, HC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws