Zondag in een notendop: SV Zwolle wint

| 01-12-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 1 december 2019’. Een dag die onder andere in het teken staat van de zege van SV Zwolle, de nederlaag van PEC Zwolle en een simpele overwinning van Landstede Hammers.

SV Zwolle met de schrik vrij
De dag begint met amateurvoetbal. SV Zwolle komt in actie tegen Broekland en lijkt voor rust eindelijk onderweg naar een positief resultaat. Ruben Klinkenberg zorgt na acht minuten voor de openingstreffer en Dennis Sylla neemt na een half uur zelfs de 2-0 voor zijn rekening. Ongekende weelde voor de geplaagde Zwolse ploeg, maar het ziet de opponent terugkomen. Ruben Simons maakt 2-1, een kwartier later maakt Jelle Broekhof de 2-2 en dan moet SV Zwolle opnieuw beginnen. Het is Robin Pansier die het doet, hij maakt tien minuten voor tijd het winnende doelpunt: 3-2.

Simpele zege Landstede Hammers
Landstede Hammers boekt in het Landstede Sportcentrum een hele simpele overwinning. Tegen Den Helder Suns is de start nog wat stroef, maar daarna nemen de Zwolse basketballers verder en verder afstand. Na het eerste kwart is het verschil één punt, bij rust is de marge al negentien punten. In zowel het derde als het vierde kwart blijft die voorsprong in stand, waardoor coach Herman van den Belt zelfs Niek van der Plas zijn debuut kan laten maken. Het duel eindigt in 89-57, waardoor Landstede Hammers koploper blijft in de Dutch Basketball League.

PEC Zwolle vergeet te stunten
PEC Zwolle speelt op bezoek bij Feyenoord een waardeloze eerste helft, maar komt daarna heel anders uit de kleedkamer. Het legt de opponent het vuur aan de schenen en krijgt zelfs de kansen om een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Vito van Crooij, Dennis Johnsen en Lennart Thy, allemaal krijgen ze het echter niet voor elkaar om te scoren. En dus verliest PEC Zwolle ook van Feyenoord (1-0), al moet die tweede helft worden onthouden. Het is misschien wel de beste helft van dit seizoen. Klik hier voor de drie dingen die opvielen tijdens Feyenoord - PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, SV Zwolle, PEC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws