Zondag in een notendop: SV Zwolle wint derby

| 13-10-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 13 oktober 2019’. Een dag waarop SV Zwolle de derby tegen Ulu Spor met speels gemak wint, Landstede Hammers afrekent met rivaal Donar en een dag met ook nog hockey en vrouwenvoetbal.

Zevenklapper voor SV Zwolle
De derby tussen de enige twee zondagclubs uit Zwolle, SV Zwolle en Ulu Spor, is er in eerste instantie eentje van weinig doelpunten. Jantje van der Sluis opent namens SV Zwolle na 23 minuten de score, maar daarna is het even wachten op meer. Musa Dampha zet de thuisploeg na dik een uur op een 2-0 voorsprong en dan is het hek van de dam. Aan de kant van Ulu Spor krijgt Chávez Keyser in de zeventigste minuut een rode kaart en dat numerieke verschil wordt de bezoekers fataal. In de laatste twintig minuten maakt SV Zwolle er nog vijf, terwijl Ulu Spor pas op 6-0 iets terug doet. Mehmet Dede maakt die ene treffer, maar dat is vooral een doekje voor het bloeden. Klik hier voor de fotoreportage van de 7-1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Landstede Hammers wint van Donar
In het Landstede Sportcentrum neemt Landstede Hammers het op tegen rivaal Donar, de ploeg die vorig jaar nog werd verslagen in de finale van de play-offs. Ook ditmaal is het team van coach Herman van den Belt te sterk. Al lijkt Donar kort na rust op weg naar een overwinning. De Groningers profiteren van een slordige fase aan Zwolse zijde. Landstede Hammers komt echter terug en keert de boel volledig om. In een sterk laatste kwart wordt 55-55 binnen de kortste keren 69-59 en dat is de beslissing. Het duel eindigt in 77-70 en dus wint Landstede wederom van Donar.

Klinkende zege voor dames HC Zwolle
De twee hoofdmachten van HC Zwolle spelen een thuiswedstrijd en als eerste is het de beurt aan de dames. Zij geven de heren een prima voorbeeld, want Zwolle is duidelijk een maatje te groot voor Beuningen. Via een strafcorner van Sabine van Eijk is het al snel 1-0 en na rust lopen de Zwolse dames verder en verder weg. Maud Engels maakt de 2-0, Sophie Locht is goed voor de 3-0 en Maud Bos zorgt voor een 4-0 eindstand.

Een half uur daarna komen de heren van HC Zwolle in actie en zij kunnen het goede voorbeeld van de dames geen vervolg geven. De ploeg van coach Pancho van den Broek speelt bijna wekelijks spectaculaire duels en ook ditmaal is het raak. Het levert alleen wederom geen positief resultaat op, want tegenstander Naarden blijkt met 3-5 te sterk. HC Zwolle blijft daardoor op zes punten steken.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Weer niet voor PEC Zwolle Vrouwen
In het MAC3Park Stadion lijkt PEC Zwolle Vrouwen onderweg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar ook tegen Excelsior/Barendrecht komt die zege er niet. Nikita Tromp zorgt met twee treffers voor een 2-1 voorsprong en die staat na het verstrijken van de negentig minuten nog steeds op het bord. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd gaat het echter toch helemaal mis, als Eline Koster de bal binnen werkt. Zij zorgt daarmee voor een 2-2 eindstand en laat PEC Zwolle treurend achter.

Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, PEC Zwolle Vrouwen, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws