Zondag in een notendop: SV Zwolle gestaakt

| 24-11-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 24 november 2019’. Een dag die onder andere in het teken staat van het gestaakte duel Enter - SV Zwolle en de laatste hockeywedstrijden van 2019.

Enter - SV Zwolle gestaakt SV Zwolle lijkt bij Enter eindelijk weer eens op weg naar een overwinning. De vierdeklasser komt weliswaar op een 1-0 achterstand, maar dan neemt Ricardo Kuijer zijn verantwoordelijkheid. Met twee goals helpt hij zijn ploeg aan een 1-2 voorsprong. Na de 1-2 (een benutte strafschop van Kuijer) moet SV Zwolle alle zeilen bijzetten, want mede door blessures speelt de Zwolse ploeg de laatste fase van de wedstrijd met tien man. De Zwollenaren snakken in de blessuretijd naar het eindsignaal, maar dan staakt de scheidsrechter het duel. Een speler van Enter ontvangt een rode kaart en duwt daarna de arbiter omver. Daarop besluit de scheidsrechter te staken. De KNVB moet eerdaags besluiten hoe verder. Tussenstand: 1-2 voor SV Zwolle.

Ulu Spor loopt tegen dikke nederlaag aan
Ulu Spor wacht nog altijd op de eerste punten, want ook tegen Hoonhorst komt het niet tot een positief resultaat. De Zwollenaren herstellen zich aan de hand van Mehmet Dede wel van een 0-2 achterstand, maar gaan daarna alsnog onderuit. Hoonhorst maakt in een tijdsbestek van dertig minuten vier treffers, waardoor Ulu Spor een 2-6 nederlaag moet slikken. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Hockeysters sluiten af met puntenverlies
Voor de dames van HC Zwolle staat de laatste competitiewedstrijd van 2019 op de rol en daarvoor gaan ze op bezoek bij Eindhoven. In Brabant maakt HC Zwolle uit een strafcorner de 0-1, maar vervolgens neemt de thuisploeg het over. Voor rust wordt het 1-1, na de rust 2-1 en dan moet HC Zwolle dus in de achtervolging. Die opdracht slaagt. Binnen acht minuten na de tegengoal wordt het weer 2-2 en daardoor nemen de Zwollenaren alsnog een punt mee naar huis.

© Jan Burgman Fotografie

Minimale nederlaag HC Zwolle
De herenploeg van HC Zwolle sluit het eerste deel van de competitie af bij titelkandidaat Ring Pass Delft en speelt daar geen gekke wedstrijd. Het kijkt al wel razendsnel tegen een achterstand aan, maar heeft ook vrij snel de boel weer op orde. Mart Bouwens maakt de gelijkmaker, maar Zwolle moet daarna toezien hoe de thuisploeg wederom op voorsprong komt. Tien minuten voor tijd wordt het zelfs 3-1, waarmee de pot beslist lijkt. HC Zwolle weet in die laatste periode nog wel iets terug te doen, maar de gelijkmaker blijft uit. En zo eindigt het in 3-2.

Weer matige 500 Ronald Mulder
Het is voorlopig nog een moeizaam seizoen voor Ronald Mulder. De schaatser wint tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów wel goud op de teamsprint, maar individueel gaat het zondag niet goed. De Zwollenaar komt op de 500 meter tot een tijd van 35,39 seconden en eindigt daarmee op de vijftiende plaats. Ter vergelijking: winnaar Tatsuya Shinhama rijdt 34,73, nummer negen Dai Dai Ntab snelt naar 35,17.

Schaatsen, Ronald Mulder, Voetbal, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws