Zondag in een notendop: Spectaculair hockey

| 29-09-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 29 september 2019’. Een dag die in het teken staat van de zege van Landstede Hammers, de nederlaag van PEC Zwolle, spectaculair hockey en zondagvoetbal.

Doelpuntrijke zege dames HC Zwolle
De hockeysters van HC Zwolle spelen een zeer vermakelijk thuisduel tegen Helmond. De Zwollenaren komen op voorsprong door een treffer van Sare van den Berg en via Melissa Jansen is het na zeventien minuten al 2-0. Helmond doet echter wat terug en keert de zaken zelfs helemaal om. Dympf van Middelaar zorgt voor aansluiting en door twee rake strafballen van Joyce van Wetten is het ineens 2-3. Daarna blijft het stuivertje wisselen, want kort na de gelijkmaker van Yara Vis scoort Van Wetten opnieuw. Toch gaat Zwolle met de zege aan de haal. Lynn van Beek maakt de 4-4 en twee minuten voor het einde is Sare van den Berg het goudhaantje. Zij zorgt voor de 5-4.

De herenploeg van HC Zwolle speel daarna een soortgelijk duel, maar er vallen wel iets minder doelpunten. Tegen Helmond is het Gijs Klarus die na zes minuten al de 1-0 maakt en net na rust zorgt Joost Boersma voor 2-0. Helmond komt echter weer langszij, want binnen een kwartier zijn Rens Hermens en Floris Lalisang namens de bezoekers trefzeker. HC Zwolle krijgt het daarna wel voor elkaar om alsnog de zege te grijpen. Met zijn tweede rake strafcorner van de middag is Boersma goed voor een 3-2 overwinning.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Landstede Hammers begint goed
Makkelijk gaat het niet, maar Landstede Hammers begint de competitie met een keurige winstpartij bij Den Helder Suns. De Zwolse basketballers staan bij rust met 30-39 voor, maar geven die marge in het derde kwart ietwat uit handen. Even komt Den Helder zelfs op voorsprong, maar toch staat er na vier kwarten een duidelijke overwinning op het bord. Mede door 22 punten van Jordan Johnson en 18 punten van Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker eindigt het treffen in een 78-92 zege voor Landstede Hammers.

SV Zwolle pakt een puntje
Op bezoek bij Hoonhorst staan de voetballers van SV Zwolle in de slotfase nog met 2-1 achter, maar toch lukt het om een puntje uit het vuur te slepen. De hoofdpersoon is Musa Dampha, die een minuut voor het einde de 2-2 maakt. Stadgenoot Ulu Spor incasseert gelijktijdig opnieuw een tik, want bij ABS wordt er met liefst 4-0 verloren. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Dikke nederlaag PEC Zwolle
PEC Zwolle komt in de thuiswedstrijd tegen PSV in eerste instantie aardig mee, maar moet toch een dikke 0-4 nederlaag slikken. Door een goal van Pablo Rosario is het bij rust 0-1, waarna de Eindhovenaren verder en verder weglopen. PEC Zwolle-trainer John Stegeman: “Ik had het gevoel dat wij het konden omdraaien. De eerste helft was in balans en wij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Na de 0-2 verloren we het geloof. Je kunt van dit PSV verliezen, maar er lagen echt wel kansen. Ik heb niet het gevoel dat wij zijn weggespeeld.” Klik hier voor de vier dingen die opvielen tijdens PEC Zwolle tegen PSV.

Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, PEC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws