Zondag in een notendop: Hammers en hockey

| 27-10-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 27 oktober 2019’. Een dag die in het teken staat van de knappe zege van Landstede Hammers, twee hockeywedstrijden en amateurvoetbal.

Winst hockeydames, heren gelijk
De dames van HC Zwolle openen de zondag en doen dat prima. Op eigen veld neemt de ploeg van coach Frank Geers het op tegen Fletiomare en binnen twee minuten heeft Sophie Locht al een treffer achter haar naam staan. Net na de rust wordt het gelijk en dat mondt uit in stuivertje wisselen. Via Sabine van Eijk wordt het tien minuten na de gelijkmaker weer 2-1, maar Fletiomare komt voor de tweede keer langszij. Toch gaat de zege naar Zwolle. Lynn Vasterink is de dame die het doet en zorgt voor de 3-2.

Even later is het de beurt aan de herenformatie van HC Zwolle en die ploeg houdt aan het treffen met Hilversum een punt over. Daar mag het overigens nog blij mee zijn, want na een half uur kijkt Zwolle tegen een 0-2 achterstand aan. Het weet de rug echter te rechten, want via Casper van der Griendt wordt het kort na rust 1-2. Uiteindelijk pakken de Zwollenaren zelfs nog een punt, want kort voor het einde werkt Jeremey Bourgonje de 2-2 binnen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Landstede Hammers te sterk voor Heroes
In het Landstede Sportcentrum is Landstede Hammers veel te sterk voor Heroes Den Bosch. Normaliter zijn beide teams aardig aan elkaar gewaagd, maar ditmaal is de Zwolse basketbaltrots bovenliggend. Aan het einde van het eerste kwart is het duel nog in evenwicht, maar bij rust is er al een aardig gaatje: 50-40. Na de onderbreking komt de ploeg van coach Herman van den Belt niet meer in de problemen en zegeviert uiteindelijk overtuigend met 93-80. Topscorer aan Zwolse zijde is Sherron Dorsey-Walker, die 21 punten voor zijn rekening neemt.

Weer nederlagen voor amateurvoetballers
SV Zwolle en Ulu Spor krijgen het wederom niet voor elkaar om punten te pakken. Eerstgenoemde gaat thuis tegen SDOL met 1-3 onderuit, terwijl Ulu Spor op eigen veld net tekort komt tegen Broekland. Na zeventig minuten is het 1-1, maar dan gaat het toch nog mis: 1-2. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws