Zondag in een notendop: Hammers en hockey

| 17-11-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 17 november 2019’. Een dag die in het teken staat van Ulu Spor, Landstede Hammers, hockey, schaatsen en Regio Zwolle Volleybal.

Ulu Spor blijft puntloos
Voor Ulu Spor is het wederom geen fijne zondag, want de uitwedstrijd bij Lettele levert een 3-1 nederlaag op. De Zwolse vierdeklasser, die tot dusver nog altijd puntloos is, komt in de tweede helft op achterstand, maar weet vier minuten later alweer langszij. Brahim Mazouz tekent voor de 1-1, maar ziet daarna toch dat de thuisploeg de punten in Lettele houdt. Ruben Gerritsen maakt twintig minuten voor tijd de 2-1, waarna Sven Spikker, met zijn tweede van de middag, de eindstand op 3-1 brengt. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Landstede Hammers blijft thuis ongeslagen
Landstede Hammers zet de positieve serie in het Landstede Sportcentrum voort. De Zwolse basketballers zijn dit seizoen op eigen veld niet te verslaan en rekenen zondagmiddag ook af met Zorg en Zekerheid Leiden. Heel even komt de Zwolse ploeg in de problemen, maar liefst 35 minuten staat het op voorsprong. Mede door twintig punten van Noah Dahlman zet Landstede Hammers haar concurrent met 92-75 aan de kant, waardoor Landstede Hammers nog steeds koploper is in de Dutch Basketball League.

Hockeyers winnen weer eens
Na zes wedstrijden zonder overwinning weten de hockeyheren van HC Zwolle weer wat winnen is. Op eigen veld rekent de ploeg van coach Pancho van den Broek af met Breda. Mathijs Verhoef opent na vijf minuten de score en kort daarna is ook Pepijn Muller goed voor een goal. Nog voor rust hebben de Zwollenaren de buit zelfs al binnen, omdat Verhoef zijn tweede treffer van de middag maakt. Breda doet in het tweede bedrijf nog wel iets terug, maar het blijft bij 3-1. HC Zwolle staat daardoor op een totaal van negen punten en neemt iets afstand van de onderste regionen.

Ook dames HC Zwolle winnen
Net voor de zege van de heren geven de dames van HC Zwolle het goede voorbeeld. Ook de damesformatie speelt tegen Breda en sluit die confrontatie met een zege af. Het verschil is minimaal, maar toch valt het kwartje de kant van Zwolle op. Via Sophie Locht wordt het 1-0, maar na rust komen de gasten op 1-1. Helena Bakker zorgt daarna uit een strafcorner voor de 2-1 en door een treffer van Sare van de Berg wordt het 3-1. Breda komt vervolgens nog terug tot 3-2, maar de punten blijven in Zwolle. HC Zwolle blijft daardoor de nummer drie van de overgangsklasse A.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Geen fijne zondag voor Ronald Mulder
Ronald Mulder komt tijdens de wereldbekerwedstrijden in Minsk in actie op de 500 meter, maar rijdt een race die hij snel moet vergeten. Na het winnen van de teamsprint op vrijdag blijft twee dagen later een nieuwe podiumplaats uit. Mulder snelt naar een tijd van 35,44 seconden en wordt daarmee teleurstellend dertiende.

Regio Zwolle Volleybal sleept twee punten uit het vuur
De zondagmiddag van Regio Zwolle Volleybal is een spannende. Op bezoek bij Peelpush begint het al in de eerste set, want de score loopt op tot boven de dertig. Regio Zwolle trekt met 32-34 aan het langste eind, maar moet de tweede set aan Peelpush laten: 25-18. Met diezelfde cijfers gaat ook de derde set naar Peelpush, maar dan schakelt Zwolle een tandje bij. Via 20-25 in de vierde set dwingt Regio Zwolle Volleybal een vijfde set af en ook die trekken de Zwolse volleybalsters over de streep. Met 9-15 pakt Regio Zwolle Volleybal de vijfde set, de 2-3 zege en dus twee punten.

Volleybal, Schaatsen, Ronald Mulder, Basketbal, Landstede Hammers, Hockey, Ulu Spor, HC Zwolle, Regio Zwolle Volleybal, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws