Zondag in een notendop: ‘Gun ons dan tijd’

| 03-11-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 3 november 2019’. Een dag die in het teken staat van de afgelasting van Lettele - Ulu Spor, twee hockeywedstrijden, PEC Zwolle Vrouwen en schaatsen.

Ulu Spor stoort zich aan KNVB
Mede door een sterfgeval krijgt Ulu Spor geen team op de been en daardoor wordt het uitduel bij Lettele afgelast. De club is dagenlang bezig om de wedstrijd uit te stellen. “Vanaf maandag”, weet trainer Jan Verheijen. “Het sterfgeval heeft een redelijke impact op de club, dat zijn hele gevoelige momenten. We hadden op wat begrip van de KNVB gehoopt, maar die stond op haar strepen. Het was prettig geweest als we de tijd hadden gekregen. Voor dit soort momenten moet je respect hebben. De KNVB heeft de mond vol van respect, maar dan is het toch weer een log orgaan. Gun ons dan de tijd. Heel jammer, ook voor Lettele. Die hebben zich in allerlei bochten gewrongen.”

Hockeydames pakken punt
De dames van HC Zwolle spelen bij Alecto en komen daar na een kwartier op voorsprong door een treffer van Sophie Locht. De opponent stelt orde op zaken, maar Zwolle weet in de tweede helft opnieuw de leiding te nemen. Lynn van Beek benut een strafcorner en daardoor lijken de Zwolse dames met het volle pond aan de haal te gaan. Niets is echter minder waar, want voor de tweede keer deze middag herstelt Alecto de schade. Kort na de 2-1 is het alweer 2-2 en daar blijft het bij. Duur puntenverlies voor HC Zwolle, want een zege had de ploeg in de buurt van koploper Push gebracht.

© Jan Burgman Fotografie

Heren HC Zwolle verspelen zege
Na de dames is het de beurt aan de heren van HC Zwolle, die ook spelen op bezoek bij Alecto. Daar lijken de Zwollenaren een zege te pakken, want na een dik half uur is het al 0-3. Joost Boersma, Mart van de Beek en Gijs Klarus zorgen voor de treffers, maar het blijkt wonderbaarlijk genoeg niet voldoende. Net voor rust komt Alecto een stapje dichterbij en na rust maakt de thuisploeg de comeback compleet. Na een uur spelen is het 3-3 en daar blijft het bij.

Stuntje PEC Zwolle Vrouwen
In de eredivisie voor vrouwen krijgt PEC Zwolle Vrouwen het voor elkaar om te stunten. Op bezoek bij FC Twente komen de Zwollenaren door een goal van Renate Jansen met 1-0 achter, maar vijf minuten later is het gelijk. Amy Banarsie schiet via de paal binnen en ziet dat PEC enkele minuten later zelfs op voorsprong komt. De jarige Leonie Vliek schiet prima raak. Het is niet voldoende voor een zege, want een kwartier voor tijd komt FC Twente alsnog langszij. Zo eindigt het in 2-2. Voor PEC Zwolle Vrouwen een punt om te koesteren.

Schaatsen
Voor Ronald en Michel Mulder eindigt het World Cup Kwalificatie Toernooi in Heerenveen zondag ietwat teleurstellend. Op de 1.000 meter zetten de Zwolse broers respectievelijk de veertiende (1.10,00) en de twintigste (1.10,83) tijd op de klokken. Dat betekent dat alleen Ronald Mulder zich - dankzij een sterke 500 meter op vrijdag - op mag gaan maken voor de eerste World Cup-wedstrijden van het seizoen. Hij eindigt met een tijd van 35,00 op plek drie. Michel Mulder komt op de 500 meter helaas niet in de buurt van de prijzen. En ook de Zwolse Lotte van Beek grijpt in Heerenveen naast een ticket. Zij weet op de 1.500 meter geen potten te breken.

Schaatsen, Ronald Mulder, Voetbal, Lotte van Beek, Michel Mulder, Hockey, Ulu Spor, Jan Verheijen, HC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws