Zondag in een notendop: Grote zege Hammers

| 08-12-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 8 december 2019’. Een dag die onder andere in het teken staat van de ruime zege van Landstede Hammers op Feyenoord Basketball en een doelpuntrijke overwinning van SV Zwolle.

Landstede Hammers haalt uit
Landstede Hammers speelt in het eigen Theater van de Sport de topper tegen nummer twee Feyenoord Basketball en haalt ongenadig hard uit. De Rotterdammers komen in de eerste twee kwarten nog redelijk mee, maar daarna neemt Landstede verder en verder afstand. Door een score van youngster Bart van Schaik haalt de Zwolse ploeg zelfs de magische grens van honderd, terwijl het verschil uiteindelijk liefst veertig punten bedraagt. Landstede Hammers wint met 103-63 en deelt daarmee een flinke tik uit. Mike Schilder is met liefst 21 punten de topscorer aan Zwolse zijde.

Spectaculaire zege SV Zwolle
De voetballers van SV Zwolle komen op bezoek bij Heeten binnen de kortste keren met 0-2 voor. Martijn van den Tillaart maakt de 0-1 en niet veel later tekent Dennis Sylla voor de tweede treffer. De Zwolse vierdeklasser zit op rozen, maar al snel kantelt het duel. Een minuut na de treffer van Sylla is het 1-2 en na 25 minuten spelen staat er zelfs een 2-2 tussenstand op het scorebord. Het doelpuntenfestijn is daarmee nog niet ten einde, want voor rust komt SV Zwolle wederom op voorsprong. Een eigen doelpunt levert de 2-3 op en in de tweede helft wordt de marge weer twee. Ricardo Kuijer is trefzeker en ziet daarna dat Heeten geen tweede keer terugkomt. De thuisploeg scoort nog één keer, maar moet de punten aan SV Zwolle laten: 3-4.

Regio Zwolle Volleybal onderuit bij FAST
Het is voorlopig een lastig seizoen voor Regio Zwolle Volleybal, want ook zondag bij FAST komen de Zwolse volleybalsters niet tot een overwinning. De eerste set gaat met 25-13 naar de thuisploeg, waarna de tweede set in 25-22 eindigt. In de derde set komt Regio Zwolle terug in de wedstrijd, want via 18-25 houdt het uitzicht op twee punten. Die gedachte boort FAST in de vierde set echter de grond in, want door een 25-21 setstand gaan de volle drie punten naar FAST: 3-1.

Volleybal, Basketbal, Landstede Hammers, SV Zwolle, Ulu Spor, Regio Zwolle Volleybal, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Deel deze pagina: