Zondag in een notendop: EK-brons en zeges

| 20-10-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 20 oktober 2019’. Een dag waarop SV Zwolle en Ulu Spor flinke nederlagen incasseren, PEC Zwolle eindelijk weer eens wint en Kirsten Wild een bronzen EK-medaille in de wacht sleept.

Kirsten Wild pakt brons
In Apeldoorn gaat Kirsten Wild samen met kompaan Amy Pieters op de koppelkoers op jacht naar een EK-medaille. De wedstrijd kent een raar verloop, onder meer omdat er enkele onervaren koppels rondrijden. Wild komt zelfs een keer ten val en ziet daardoor de achterstand op Denemarken onoverbrugbaar groot worden. In de ultieme sprint moeten Wild en Pieters ook nog de Britse dames voor laten, maar met brons kunnen de twee goed leven. Wild sluit het EK daarmee af met drie medailles, waarvan twee gouden. Een keurige score.

Ruime nederlagen SV Zwolle en Ulu Spor
Op de amateurvelden vergaat het de Zwolse zondagvoetballers een stuk minder, want zowel SV Zwolle als Ulu Spor incasseert een dikke nederlaag. SV Zwolle krijgt er op bezoek bij ABS in Bathmen liefst vijf tegen, terwijl de Zwolse ploeg er zelf slechts twee weet te maken: 5-2. Ulu Spor krijgt het ondertussen zelfs niet voor elkaar om te scoren, want de vierdeklasser blijft thuis tegen Enter doelpuntloos. De tegenstander is veel te sterk en vertrekt met een 0-4 zege en drie punten uit Zwolle. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

PEC Zwolle scoort en wint
Vroeg op de middag krijgt PEC Zwolle het voor elkaar om eindelijk weer eens te scoren. Tegen ADO Den Haag komen de Zwollenaren op achterstand, maar Iliass Bel Hassani maakt een einde aan de doelpuntendroogte. PEC pakt zelfs door en komt na rust op voorsprong. Reza Ghoochannejhad tekent na dik zeventig minuten voor de 2-1, waarna Pelle Clement in de slotfase de zege definitief over de streep trekt. Klik hier voor de drie dingen die opvielen bij PEC Zwolle - ADO Den Haag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hockeydames winnen, heren verliezen weer
Voor zowel het heren- als het damesteam van HC Zwolle staat er een uitwedstrijd op het programma. Eerst is het de beurt aan de dames en zij weten het bezoek aan Voordaan af te ronden met een lekkere zege. Dankzij een prima strafcorner van Helena Bakker komt HC Zwolle op een 0-1 voorsprong en via Sophie Locht wordt het 0-2. Bakker zorgt met haar tweede treffer voor 0-3, waarna Lynn Vasterink voor de 0-4 tekent. Voordaan doet daarna nog iets terug, maar dat is er eentje voor de statistieken. De hockeysters van HC Zwolle winnen met 1-4.

De heren komen daarna in actie en blijven het lastig houden. De afgelopen weken werd er al verloren en ook bij Xenios gaat de ploeg van coach Pancho van den Broek kopje onder. Zwolle staat bij rust met 2-0 achter en kort na de onderbreking wordt het verschil zelfs drie. Jeremy Bourgonje maakt uit een strafcorner nog wel de 3-1, maar dat is een treffer zonder waarde.

Voetbal, Kirsten Wild, Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, PEC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws