Zondag in een notendop: Alleen nederlagen

| 06-10-2019

In de rubriek ‘Zondag in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zondag 6 oktober 2019’. Geen dagje om lang over na te praten. SV Zwolle, Ulu Spor en de twee hoofdmachten van HC Zwolle verliezen.

Dames HC Zwolle verliezen
Voor de hockeydames van HC Zwolle, uitkomend in de overgangsklasse, is het geen prettige zondag. In Leiden komt de ploeg in de eerste helft al met 2-0 achter en die tik komt het niet meer te boven. Leiden loopt na de onderbreking zelfs uit naar 3-0, waarna Helena Bakker in de uiterste slotfase nog iets terugdoet. Het duel eindigt zo in 3-1, waardoor Zwolle na vier wedstrijden blijft steken op zes punten. Het resulteert in een zevende plaats op de ranglijst.

Weer net niet voor hockeyers
De heren van HC Zwolle kunnen de zondag ook al niet opfleuren, want bij koploper Reigers verliest de Zwolse formatie met 3-2. Mart Bouwens zet Zwolle na 26 minuten op gelijke hoogte met de thuisploeg (1-1), maar daarna moet HC Zwolle nogmaals in de achtervolging. Jeremy Bourgonje is na vijftig minuten goed voor de 2-2, maar toch is dat niet voldoende voor een positief resultaat. Samuel van Huiden is de man die Zwolle pijn doet, want in de slotfase werkt hij de 3-2 binnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zondagvoetbal: waar blijven de zeges?
Op het voetbalveld is het eveneens geen fijne zondag, want zowel SV Zwolle als Ulu Spor slikt een nederlaag in de vierde klasse G. Eerstgenoemde lijkt in Haarle aanspraak te maken op een gelijkspel, want door goals van Ricardo Kuijer en Martijn Hollewand maakt SV Zwolle een 2-0 achterstand goed. Maar de drie punten blijven toch in Haarle. Het is Darwin Neulen die vlak voor tijd namens de thuisploeg de winnende maakt: 3-2. Voor Ulu Spor verloopt de thuiswedstrijd tegen Holten ook niet goed. De Zwollenaren gaan met 1-4 onderuit. Het enige Zwolse doelpunt in dat duel komt op naam van Kerem Kurt.

Hockey, SV Zwolle, Ulu Spor, HC Zwolle, Zondag in een notendop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws