Zilveren WK-medaille voor Michel Mulder

| 25-03-2012

Met een fenomenale tweede 500 meter heeft Michel Mulder zilver gepakt op de Essent ISU WK Afstanden. De Zwolse schaatser reed in Thialf met 34.66 een nieuw baanrecord en won de tweede omloop. Wereldkampioen over de twee omlopen werd echter Tae-Bum Mo. De Koreaan had aan 34.84 precies genoeg om de leiding in het klassement niet meer uit handen te geven. Mulder werd op één honderdste tweede. Derde op de tweede 500 meter werd Ronald Mulder die in een sterke rit naar 34.98 reed, goed voor een zesde plaats in het eindklassement.

Michel Mulder kwam dus slechts 0.01 seconden tekort voor de gouden medaille op de 500 meter, maar kon achteraf alleen maar blij zijn met zijn zilveren plak. “Ik heb misschien drie seconden gedacht dat ik wereldkampioen was, maar nu moet ik vooral genieten. Ik heb mezelf overtroffen”, aldus de Zwollenaar tegenover Schaatsen.nl. Maar zijn race verliep niet soepel, in de tweede bocht haperde Mulder namelijk even. “Met deze snelheid was het wel erg lastig. Maar inderdaad. Ik kan nog sneller, want die bocht moet beter.” Mulder denkt niet dat hij de eerste plek heeft verspeeld door die tweede bocht. “Nee, niemand kan twee perfecte 500 meters rijden. Dit is hoe het gegaan is. En het is goed.”

Tweelingbroer Ronald werd zesde. Hij stapte vorig jaar over van APPM naar de ploeg van Jac Orie, maar eenzelfde stap lijkt voor Michel ondenkbaar. “Niks ten nadele van Jac hoor, maar ik voel me goed nu bij Gerard van Velde. Ik zie Ronald nu minder, maar het contact is goed. Ook na de eerste 500 meter zoeken we elkaar even op. We kunnen elkaar dat beetje extra vertrouwen geven." Toch ziet Michel zich voorlopig niet in hetzelfde team als zijn broer rijden. “Ik blijf sowieso bij APPM. Dat is een zekerheidje. Ik was vandaag ook bloednerveus en Gerard helpt me er dan doorheen. Hij is erg belangrijk voor me. Hij kan me alleen niet meer bijhouden.”

Ronald
Ronald Mulder sloot bij de Essent WK Afstanden een matig seizoen hoopvol af met een derde tijd op de tweede 500 meter. “In het licht van het seizoen ben ik tevreden”, stelde Mulder vast. “Er schortte nog wel wat aan. Coördinatief liep het niet. Ik was voor de start van de tweede rit ook nog behoorlijk gespannen. Maar dit was wel echt ‘save the best for last’. Ik reed mijn snelste tijd ooit op een laaglandbaan.” De rijder van Control was uiteraard ook blij met de prestatie van zijn boer. “Ik vind het heel gaaf voor hem, maar volgend jaar wil ik hem gewoon weer verslaan.”

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder, Thialf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws