Zilveren medaille voor Gerben Last op EK

| 25-10-2011

Op het EK paratafeltennis in Split (Kroatië) heeft Gerben Last een zilveren medaille veroverd. De speler van Tafeltennis Zwolle verloor in de finale van klasse 9 in drie krappe games van de 58-jarige Oostenrijker Stanisław Frączyk: 11-8, 11-8, 15-13. “Ik heb alles geprobeerd, maar hij was te goed vandaag! Ik ben erg trots op mijn tweede plaats”, aldus de Kampenaar.

Terugkijkend op het toernooi kon Gerben alleen maar tevreden zijn met het resultaat. De nederlaag in de finale is echter allerminst een schande. Stanisław Frączyk is een waar tafeltennisfenomeen met tientallen internationale titels in het paratafeltennis en zelfs vele aansprekende resultaten bij de valide spelers. Hoewel op leeftijd bleek hij maandag een onneembare horde. Woensdag gaat het toernooi voor Last verder met het landentoernooi. Hij is met teamgenoten Tonnie Heijnen en Ronald Vijverberg één van de favorieten. Op de Paralympische Spelen in Londen is het teamtoernooi voor Gerben de belangrijkste troef voor eremetaal.

In de strijd om het brons verloor Wendy Schrijver, ook lid van TT Zwolle, maandag van Viktoriia Safonova uit Oekraïne. Na een spannende eerste game was het verzet gebroken en werd het krachtsverschil te groot: 10-12, 7-11, 4-11. In de halve finale verloor ze van landgenote en latere eindwinnares Kelly van Zon. Twee andere leden van Tafeltennis Zwolle, Daniëlle de Jong (klasse 9) en de pas 14-jarige Bas Hergelink (klasse 10) bleven steken in de poulefase en plaatsten zich niet voor de vervolgronde. De Oranje-equipe staat mede onder leiding van Lumen Dekker en Gerard Dijkland, tevens trainers van Tafeltennis Zwolle.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Wendy Schrijver, Daniëlle de Jong, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws