Zilver voor Zwolse padelspelers in Finland

| 29 Dagen geleden.

De Zwollenaren Jeroen Aarse en Edwin Oosterhof hebben afgelopen weekend met Oranje 45+ een zilveren medaille in de wacht gesleept op een internationaal padeltoernooi in het Finse Helsinki. De twee spelers van PadelZwolle waren voor het eerst opgeroepen voor het nationale team voor 45-plussers en presteerden in Finland zeker niet onverdienstelijk.

Jeroen Aarse (links) en Edwin Oosterhof (tweede van rechts)

“Het was zeer interessant om een keer mee te maken”, vertelt Jeroen Aarse, die al zijn partijen in Helsinki samen speelde met Edwin Oosterhof. “Klopt en naast ons bestond het team uit nog twee Nederlandse koppels, waardoor er tegen elk land in totaal drie wedstrijden werden gespeeld. Dus je kreeg bij elke interland een uitslag van 3-0 of 2-1”, zegt Aarse, die met zijn Zwolse ploegmaat in de groepsfase onder meer afrekende met duo’s uit België, Duitsland en Denemarken. “Finland was met twee teams van de partij en uiteindelijk heeft het sterkste team uit het thuisland gewonnen.”

Het Zwols getinte Oranje 45+ ging in de groepsfase met 3-0 onderuit tegen het sterke Finse team en in de finale werd het 2-1 in het voordeel van de Finnen. “Dankzij een tactische aanpassing wisten wij als team in de finale nog wel een partij te winnen, maar eerlijk gezegd was het Finse team gewoon beter”, aldus Jeroen Aarse, die het tweede team uit Finland met het brons aan de haal zag gaan. “Ik heb genoten van de sfeer. Iedereen was enthousiast en er werd gemoedelijk met elkaar omgegaan. Er werd ook niet gejuicht voor een specifiek team, maar gewoon voor elk mooi punt. Erg leuk.”

Voor de twee Zwollenaren smaakt hun internationale debuut absoluut naar meer. “Jazeker. Er schijnt een vergelijkbaar toernooi in Gent te zijn, waar ook Italianen, Fransen en Spanjaarden aan meedoen. Het niveau ligt daar ongetwijfeld een stukje hoger, dus dat is een mooie uitdaging. En als de Finnen daar ook weer meedoen, dan kunnen wij wellicht revanche nemen”, stelt Aarse strijdvaardig.

Padel, PadelZwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws