Zilver voor Van Beek, Mulder veertiende

| 16-11-2018

Lotte van Beek heeft vrijdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Obihiro een zilveren medaille overgehouden aan de ploegenachtervolging. Samen met Ireen Wüst en Joy Beune kwam de Zwolse tot een tijd van 3.00,13 en dat resultaat was goed voor een tweede plaats.

© Annet van Raalten

Van Beek en haar ploeggenoten moesten hun meerdere erkennen in Olympisch kampioen Japan. Nederland reed met 3.00,13 een baanrecord, maar tegen Japan was niemand opgewassen. Zij hadden met tegenstander Duitsland direct een richtpunt en mede daardoor kwam Japan tot een winnende tijd van 2.57,80. “We reden vandaag voor het eerst met elkaar en het was best netjes. Bij de training was het nog even aftasten hoe we gingen starten, dus daar zit nog verbetering in. Japan is gestart zoals ze zijn geëindigd en het is aan ons om gaandeweg dit seizoen het gat kleiner te maken”, vertelt Wüst tegenover de NOS.

Geen topklassering voor Michel Mulder
Michel Mulder is op de eerste 500 meter in Obihiro niet verder gekomen dan een veertiende plaats. De Zwollenaar snelde naar een eindtijd van 35,29 en kwam daarmee niet in de buurt van een topklassering. De winst ging naar Håvard Lorentzen, die te sterk was voor Pavel Koelizjnikov en Tatsuya Shinhama. Ronald Mulder laat de wedstrijden in Japan aan zich voorbij gaan, want hij kampt met een longontsteking.

Schaatsen, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws