Zilver voor Michel Mulder op NK sprint

| 18-01-2015

Michel Mulder is zondagmiddag op de tweede plaats geëindigd bij het NK sprint in Groningen. De Zwollenaar slaagde er op de tweede dag van het sprinttoernooi niet in Hein Otterspeer nog voorbij te streven. Voor tweelingbroer Ronald Mulder eindigde het NK in een grote teleurstelling. De sprinter van Beslist.nl, die door een blessure geen optimale voorbereiding kende, greep naast een ticket voor de 500 meter van de WK afstanden.

© Annet van Raalten

Op de afsluitende 1.000 meter moest Michel Mulder zondag 29 honderdsten van een seconde zien goed te maken op Hein Otterspeer, maar laatstgenoemde won juist 72 honderdsten. Met 1.10,14 triomfeerde Otterspeer bovendien op de 1.000 meter. Zaterdag al stortte de nieuwe kampioen een stevig fundament voor zijn eerste titel. Hij won zowel de 500 als 1.000 meter. Achter Otterspeer en Mulder veroverde Pim Schipper het derde ticket voor het WK sprint in Astana. Schipper deed dit ten koste van Kjeld Nuis, die in een rechtstreeks gevecht op de 1.000 meter te weinig afstand nam van Schipper. Voormalig wereldkampioen sprint Stefan Groothuis viel ook buiten de boot. De zesvoudig Nederlands kampioen sprint kon op de afsluitende 1.000 meter zijn royale achterstand op de top drie niet meer repareren en werd vijfde in het eindklassement.

Ook Ronald Mulder kwam niet in de buurt van de top drie. Hij eindigde op plek acht en greep tevens naast een ticket voor de WK afstanden. De 500 meter-tickets voor het belangrijke toernooi in Heerenveen gingen naar Hein Otterspeer, Michel Mulder en Jesper Hospes. De statbewijzen voor de 1.000 meter werden in de wacht gesleept door Hein Otterspeer, Kjeld Nuis en Stefan Groothuis.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws