Zilver voor Lotte van Beek op achtervolging

| 21-02-2018

Lotte van Beek heeft woensdag een zilveren medaille overgehouden aan de Olympische ploegenachtervolging. De Zwolse reed in Pyeongchang de halve finale tegen de Verenigde Staten, die simpel werd gewonnen, en zag vervolgens dat haar teamgenoten hun meerdere moesten erkennen in wereldrecordhouder Japan.

© Annet van Raalten

Van Beek reed de halve finale tegen de Verenigde Staten, waarin de ploeg het heel rustig aan kon doen. De Amerikanen waren bij lange na niet in staat om het de Nederlanders moeilijk te maken, waardoor een tijd van 3.00,41 voldoende was om de eindstrijd te bereiken. In die finale trof Nederland wereldrecordhouder Japan en die dames bleken een maat te groot. Van Beek bekeek die race vanaf de kant en zag dat Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong tot een tijd van 2.55,47 kwamen. Dat was ruim anderhalve seconde langzamer dan de winnende tijd.

Van Beek reageerde na afloop realistisch op het verliezen van de finale. “Bij een team pursuit komt er meer bij kijken dan alleen individuele races tijden”, zegt de Zwolse bij de NOS. “Je moet in elkaars slag rijden en goed op elkaar ingespeeld zijn. Dan leg je het af tegen dames die het hele jaar met elkaar trainen. Maar toch hebben ze in de finale gestreden voor wat ze waard waren en was het voor de rest wel een goede race. Helaas op waarde geklopt.”

Schaatsen, Olympische Spelen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws