Zilver voor Joël van Moerkerk op NK karate

| 1 Maand geleden.

Karateka Joël van Moerkerk heeft zondag een zilveren medaille in de wacht gesleept op het NK karate in Zoetermeer. Voor de 19-jarige karateka van karateclub Mossel-Boot was het de eerste keer dat hij op een NK voor senioren een medaille won.

Joël van Moerkerk wist de finale in de klasse tot 84 kilogram te halen door in de halve finale zijn kwelgeest Brian Timmermans met 2-0 te verslaan. In de finale verloor hij vervolgens met dezelfde cijfers van Bryan Lusse uit Rotterdam. Clubgenoot Jacob Haverhoek pakte in deze klasse het brons. Hij verloor in zijn halve finale van de latere kampioen Lusse en won de strijd om het brons overtuigend met 6-0. In de categorie tot 75 kilogram kon een grieperige Dylan van Moerkerk net geen bronzen plak pakken.

Bij de teamwedstrijden ging de ploeg van Mossel-Boot, onder leiding van de coaches François van Langevelde en Hans Nijzingh, voortvarend van start. De Zwolse formatie moest in de halve finale echter haar meerdere erkennen in Unity uit Rotterdam. De strijd om het brons werd daarna met 2-0 gewonnen van Kenamju uit Haarlem. Het team bestond uit Dylan en Joël van Moerkerk, Jacob Haverhoek en Ozan Arslan, die een prima comeback maakte na een jarenlange studie in Groningen. Thijmen Hasselt won daarna bij de juniorenteams nog brons, als gastspeler bij het team van René Smaal.

Karate, Budo Stichting Boot, Ozan Arslan, Dylan van Moerkerk, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws