Zilver voor Annelies Fortuin op NK indoor

| 07-02-2010

Annelies Fortuin is zaterdag boven zichzelf uitgestegen op het NK indoor in Apeldoorn. De atlete van PEC 1910 behaalde zilver op het onderdeel verspringen. Fortuin noteerde bij haar tweede poging een afstand van 5,98 meter. Een absoluut persoonlijk record, maar ook een verbetering van het clubrecord (5,86 meter) dat al 27 jaar op naam stond van Bianca Citteur. Olympisch meerkampster Karin Ruckstuhl werd eerste, zij sprong 6,50 meter ver.

© Kevin Hagens

Succes was er ook voor Lieke Bakker. Met een sprong van 5,77 meter (PR) liet ze dezelfde afstand als de nummer vijf en zes noteren, maar door een mindere steunsprong kreeg ze de zevende plaats toegewezen. In de halve finale van de zestig meter sprint werd ze na een valse start gediskwalificeerd. Annelies kwam ook uit op de zestig meter sprint en noteerde in de halve finale een tijd van 8,02 seconden. Beide dames doken eerder in de series al onder de acht tellen: 7,92 voor Lieke, 7,99 voor Annelies.

Bij de mannen drukte Bas Winkels zijn borst na 7,44 seconden over de streep. Op de zestig meter horden sprintten Remco Wennink (8,59) en Kevin Woldberg (8,56) naar hun beste seizoenstijden. Bij het hoogspringen worstelde Maureen Rots met haar aanloop. Met 1,65 meter eindigde ze op een gedeelde zevende plaats. Ook hinkstapper Frank Koopmans had de nodige problemen om goed uit te komen. Hij vond zichzelf terug op de zesde plaats met een afstand van 13,79 meter.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Annelies Fortuin, AA Drink NK Indoor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws