Zian Flemming: ‘Ik wil spelen, dat is logisch’

| 15-02-2019

Als Zian Flemming vrijdagavond na 78 minuten binnen de lijnen komt, zie je even dat er bij PEC Zwolle wat leven in de brouwerij komt. Twee minuten later is het gedaan met de pret, want dan krijgt Younes Namli een rode kaart. En dus verliest PEC met 1-0 van ADO Den Haag.

Zian Flemming, hier in actie tegen Heracles Almelo. - © Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De invaller moet het sinds de komst van Jaap Stam doen met invalbeurten. Waar hij onder John van 't Schip menigmaal als basisspeler mocht opdraven, is de bank op dit moment zijn domein. Ook tegen ADO verschijnt de geboren Amsterdammer niet aan de aftrap en logischerwijs steekt dat de middenvelder. “Ik wil spelen en dat is ook logisch”, is hij duidelijk. “Ook omdat ik voor de winterstop zo ongeveer alles heb gespeeld. Maar we pakten tien punten uit vier wedstrijden, dus dan moet je er even genoegen mee nemen. Ik moet laten zien dat ik weer in de basis hoor en ik hoop dat ik die kans krijg.”

Tegen ADO bestaat die kans uit een klein kwartiertje en ook nog eentje waarin PEC met tien man komt te staan. Het heeft tot gevolg dat de Zwollenaren voor het eerst sinds de winterstop onderuit gaan, aangezien Giovanni Troupée met een dwarrelbal Mickey van der Hart verslaat. “Het was eigenlijk gewoon klote. ADO speelde ver terug en kwam dan ook nog eens zo op voorsprong. Dan weet je dat ze nog twintig meter teruggaan en zelfs met tien man deden ze dat. Maar we hebben veel te weinig bij elkaar gespeeld, daar zijn we het allemaal over eens. Het was niet goed genoeg”, concludeert Flemming.

Zo is Jaap Stam niet langer ongeslagen als trainer van PEC Zwolle en moet de ploeg nog steeds naar onderen kijken. “Of ik liever weg wordt gespeeld, dan zo verliezen? Dat is een lastige vraag, want verliezen is altijd vervelend. Ik zou in ieder geval niet graag zo willen spelen”, doelt hij op de speelwijze van ADO.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Zian Flemming

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws