Zian Flemming: ‘Helaas niet vanaf het begin’

| 05-10-2018

PEC Zwolle-middenvelder Zian Flemming redde afgelopen zondag een punt. Kort voor tijd werd de invaller gevonden door Mike van Duinen en met een prima kopbal zorgde hij voor de 2-2 eindstand. Het is geen reden om hem tegen Excelsior in de basis te laten starten. “Helaas niet, maar hopelijk val ik in en dan zal ik het laten zien”, zegt Flemming.

© Annet van Raalten

In de voorbereiding was Flemming één van de meest opvallende spelers. Hij scoorde de ene na de andere goal en leek voor trainer Van ’t Schip een onomstreden kracht. In de competitie begon hij ook als basisspeler, maar toch volgden er al snel wat wisselbeurten. Zo ook tegen AZ, waar hij wel belangrijk was als invaller. “Het is altijd een teleurstelling als je niet speelt”, stelt Flemming. “Maar we hebben daar een mooi punt gepakt en zelf heb ik mijn eerste goal gemaakt. Een mooi momentje voor mij. Het is de beste manier om te laten zien dat je het niet met de keuze eens bent.”

PEC Zwolle speelt zaterdagavond thuis tegen Excelsior en kan daar niet beschikken over de geblesseerden Sepp van den Berg, Clint Leemans en Stanley Elbers. Van ’t Schip lijkt voor dezelfde elf namen als tegen AZ te kiezen en dus valt Flemming wederom buiten de boot. Hij verwacht wel dat zijn ploeg een goede kans maakt. “In de voorbereiding hebben we een goede wedstrijd tegen ze gespeeld, maar dat zegt niets. We zijn twee, drie maanden verder en beide ploegen zijn gegroeid. We moeten in ieder geval van winst uit gaan.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal, Dekker, Hamer, Genreau, Namli, Van Duinen, Van Crooij

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Zian Flemming

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws