Zevenklapper voor spits Twan Zuidmeer

| 02-06-2015

Twan Zuidmeer is na de eerste twee speelavonden van het Zwols Kampioenschap Voetbal de nieuwe lijstaanvoerder in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen. De spits van SVI A1 was vorige week tegen Wijthmen al twee keer trefzeker en daar kwamen dinsdagavond liefst zeven doelpunten bij. SVI kende weinig problemen met SV Zwolle A1 en won met 13-0. Zuidmeer nam meer dan de helft van de goals voor zijn rekening.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Dit is het laatste jaar dat ik mee mag doen aan dit toernooi, dus dit is absoluut leuk. Ik denk dat ik met negen goals nu wel kans maak op de Gouden Schoen, maar dat is niet het hoofddoel”, vertelt Twan Zuidmeer, die nog altijd baalt van het mislopen van de promotie naar de vierde divisie. De Zwolse ploeg leek het afgelopen seizoen lang op weg naar de titel in de hoofdklasse, maar verspeelde in de slotfase van de competitie de ruime voorsprong. En ook via de nacompetitie lukte het de ploeg van trainer Martijn van Uffelen uiteindelijk niet om promotie af te dwingen. “Nu dat niet is gelukt, hebben wij onze zinnen gezet op het Zwols Kampioenschap Voetbal. Dit toernooi leeft echt binnen de ploeg en wij willen gewoon winnen.” Na elk doelpunt tegen SV Zwolle was het dan ook telkens een speler van SVI die de bal snel uit de goal haalde.

“Wij hopen in de poulefase als beste nummer één te eindigen, zodat wij in de halve finales de andere twee poulewinnaars ontlopen. Je weet nooit hoe dat uitpakt, maar wij denken dat de beste nummer twee minder sterk is”, aldus Zuidmeer, wiens speelstijl sterk overeen komt met dat van de Rus Dmitri Bulykin. Net als de voormalige goaltjesdief van ADO Den Haag en Ajax is Twan Zuidmeer sterk aan de bal, waardoor hij een prima aanspeelpunt is voor zijn ploeggenoten. En daarnaast heeft de SVI-aanvaller eveneens een neusje voor de goal. Zelf ziet de huidige topscorer van het Zwols Kampioenschap Voetbal zich echter niet als een type Bulykin. “Ik vergelijk mijzelf liever met Zlatan Ibrahimović”, lacht Zuidmeer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws