Zevenklapper voor hockeysters HC Zwolle

| 06-05-2018

De damesploeg van HC Zwolle heeft zondag met duidelijke cijfers gewonnen van Amersfoort. Het team van coach Roel Stofmeel kende vooral een simpele tweede helft, waardoor er uiteindelijk met liefst 7-0 werd gewonnen. “In de eerste helft konden zij het nog belopen, maar we hebben ze kapot gespeeld”, zegt Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HC Zwolle kon niets anders doen dan winnen, om zo de druk op koploper Gooische te houden. Het doel was om snel de score te openen, maar dat kwam niet helemaal uit de verf. Toch was het via Sabine van Eijk en Sophie Locht bij rust al 2-0. “We wilden graag binnen twaalf minuten scoren, maar het duurde tot de twintigste minuut. Amersfoort maakte de ruimtes klein, kon het nog belopen en daar hadden we het lastig mee. Maar in de tweede helft hebben we het goed gedaan”, vertelt Stofmeel, die zijn ploeg in de tweede helft nog vijf keer zag scoren. Helena Bakker, Amber Gorter, Sophia Koetsier, Anne Roos Meppelink en Miki Spano maakten een treffer, waardoor er liefst zeven verschillende doelpuntenmakers op het formulier stonden.

Op de ranglijst bleef de uitgangspositie van Zwolle hetzelfde. Koploper Gooische won ook en daardoor gaat de laatste speeldag de beslissing brengen. Gooische treft de Groninger Studenten, Zwolle reist af naar Bully, het verschil is een punt. Stofmeel: “Ik hoop dat de studenten het Gooische nog lastig kunnen maken. Als dat lukt, gaan we zien wat het oplevert. Daar is niets aan veranderd.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws