Zeven spelers Be Quick in Dreamteam 2017

| 16-06-2017

Be Quick ‘28 is hofleverancier van het Dreamteam van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2017. De kampioen levert in totaal zeven spelers, waaronder verdediger Laser Arslan en goaltjesdief Gianluca van der Vegt. Van CSV ‘28, WVF en verliezend finalist SVI zijn drie spelers geselecteerd. Aanvaller Stan Wissink draagt het shirt van ZAC. En in de persoon van topscorer Levi El Atiaoui - winnaar Zwolse Gouden Schoen - is ook Dieze West vertegenwoordigd.

© Annet van Raalten

De spelers van de elf verschillende deelnemende teams werden tijdens het toernooi beoordeeld door scouts van PEC Zwolle. Bij de scouts stond functionaliteit hoog in het vaandel. Een ‘panna’ gevolgd door balverlies is wellicht leuk voor het publiek, maar niet functioneel. Spelers werden beoordeeld vanuit de vier hoofdmomenten van het voetbal, te weten; opbouwen/aanvallen, omschakelen, verdedigen en opnieuw omschakelen. Dit alles gerelateerd aan de positie in het veld. Binnen deze vier hoofdmomenten werd er gekeken naar het inzichtelijk vermogen, de technische vaardigheden en de intrinsieke motivatie van een speler. Al deze onderdelen werden meegewogen in de beoordeling van de spelers.

Het Dreamteam van 2017 bestaat uit de volgende spelers: Oscar Blom, Stan Nijboer, Milan Rada, Hugo Winkeler, Hugo Koopman, Laser Arslan, Gianluca van der Vegt (Be Quick ‘28), Sam Weggemans, Jamiro Oortwijn, Isa Luhukay (CSV ‘28), Levi El Atiaoui (Dieze West), Jop Hartemink, Jasper Koopman, Dylan Fidder (SVI), Bas Koenen, Sieme ten Broeke, Willem Bel (WVF) en Stan Wissink (ZAC).

Voetbal, Be Quick ’28, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws