Zestig Tabonon-leden stappen de ring in

| 07-11-2018

Vechtsportschool Tabonon Zwolle organiseert zaterdag 24 november een uniek evenement. Op deze dag stappen maar liefst zestig leden van de sportschool de ring in voor een partijtje MMA of kickboksen. Daarnaast doet ook oud-wereldkampioen kickboksen Martin van Emmen mee.

In 2017 organiseerde Tabonon voor het eerst een Matsuri: een evenement waarbij leden van de vechtsportschool de kans krijgen om de ervaring van een kickboks- of MMA-wedstrijd op te doen. “Wij zijn de eerste vechtsportschool van Nederland die zo’n evenement organiseert. Niet iedereen heeft ambitie om professionele wedstrijden te vechten. Op deze manier bieden wij leden de kans om een geweldige ervaring op te doen én hun familie en vrienden te laten zien wat de sport en sfeer bij ons inhoudt. Doordat de leden in hun eigen sportschool vechten onder vertrouwde omstandigheden, creëren we een veilige sfeer”, licht eigenaresse Hanieh Kamran toe.

De Matsuri in november is alweer de derde editie van het evenement in Zwolle. Echter is dit de eerste keer dat er iemand meedoet die geen lid is van de sportschool zelf, namelijk oud-wereldkampioen kickboksen Martin van Emmen. “Ons motto is ‘sport voor iedereen’. Daarom hebben we ook de Matsuri bedacht”, vertelt Kamran. “Het is een laagdrempelige wedstrijd voor iedereen. Of dat nou is voor mensen die geen ambitie hebben om een professionele partij te vechten of die een carrière hebben gehad, maar toch nog een keer de ring in willen.” Van Emmen vecht deze dag tegen één van de trainers van Tabonon.

Wegens het succes van het evenement, is er een goed doel aan het evenement gekoppeld. Dit jaar werd tijdens de tweede editie in juni al ruim 1.200 euro opgehaald voor Stichting Tegenkracht. “Ook deze editie willen we ons mooie evenement inzetten om geld op te halen voor een goed doel. We hebben nu voor een doel gekozen dat heel dicht bij ons staat, namelijk het Jeugdfonds Sport Zwolle. Door de Matsuri aan dit goede doel te koppelen, maken we sport ook écht voor iedereen. We hopen dat door onze bijdrage nog meer kids van sport kunnen genieten”, aldus Kamran.

De partijen op 24 november worden gejureerd door een professionele jury. Ook de scheidsrechter is een bekende in de kickbokswereld: niemand minder dan voormalig wereld- en Nederlands kickbokskampioen Jan Lomulder zal de leden veilig door hun wedstrijden leiden. “De leden vechten op slechts veertig procent van hun kracht, waardoor er geen risico is op een knock-out”, benadrukt Hanieh Kamran, die belangstellenden van harte welkom heet. “Kom gerust langs. Er staat altijd koffie en thee klaar!”

Kickboksen, Vechtsporten, Tabonon Zwolle, Hanieh Kamran

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws