Zesde tijd Bas Tietema op NK tijdrijden

| 09-06-2011

De tijd van 23.38 die Bas Tietema woensdag op de klokken zette tijdens het NK tijdrijden is goed genoeg gebleken voor een zesde plaats bij de nieuwelingen landelijk. De Hanzerenner maakte zijn debuut op het Nederlands kampioenschap en ging naar eigen zeggen erg diep. “Het parcours was pittig. De eerste acht kilometer waren op een asfaltweg, maar daarna moesten we over een lastige klinkerweg. Gelukkig kon ik goed tempo houden.”

Dat de Zwollenaar het tempo goed hoog kon houden, blijkt ook wel uit het feit dat hij op het laatste stuk van het ruim zestien kilometer lange parcours nog een andere renner kon inhalen. “Ik passeerde dan ook helemaal kapot de finish”, aldus Tietema. “Daar kreeg ik te horen dat mijn tijd goed genoeg was voor de tot dan toe tweede plek. Er moesten echter nog ongeveer dertig renners finishen.” Het podium zat er net niet in. Op exact één minuut achterstand van winnaar Matthieu van der Poel werd Tietema zesde. Het verschil met de nummer drie bedroeg echter slechts tien seconden. “Dit smaakt wel naar meer”, aldus de 16-jarige.

Toch mocht Tietema zich woensdag op het podium melden. De wedstrijd gold namelijk ook als het districtkampioenschap in Oost. Van de 22 deelnemers was Bas, die pas twee jaar actief aan wielrennen doet, verreweg de snelste. Rowin Lowik van AWV De Zwaluwen werd tweede op één minuut en 38 seconden achterstand, terwijl Hanzerenner Remy Reints derde werd op iets meer dan twee minuten. Landelijk gezien eindigde Remy als 37ste. Jordi Boerman (Hanzerenners) deed niet mee aan het NK, maar eindigde bij het districtkampioenschap als achttiende.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Remy Reints, Jordi Boerman, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws