Zes medailles synchroonzwemsters Swol

| 27-11-2011

De synchroonzwemsters van Swol 1894 hebben zaterdag prima gepresteerd tijdens de tweede figurenwedstrijd van het seizoen in het district Gelderland/Overijssel. In zwembad Tijenraan in Raalte kwamen in vijf verschillende categorieën zwemsters van Swol in actie. Na een succesvolle dag keerde de Zwolse formatie uiteindelijk met zes medailles terug in Zwolle.

In categorie 1 kwam alleen Luna van Duursen voor Swol in actie. Zij eindigde op een keurige achtste plek. De categorie Age 1 werd volledig gedomineerd door Swol. De zege ging naar Céline Büller, Stephanie Salimana werd tweede, Berber de Jong derde en Marit Slot vierde. Naast deze vier Swol-meiden deden ook de andere drie Swol-meiden in deze categorie het heel goed. Zo was er een tiende plek voor Günel Gadzieva, een 27ste plek voor Kelly van Nes en Britney Roddenhof eindigde als 38ste.

Ook in Age 2 presteerden de meisjes weer heel netjes. De landelijke figurenwedstrijd van vorige week was al een goede graadmeter om te zien hoe Swol er landelijk voor staat, maar in het district Gelderland/Overijssel doen de meiden van Swol toch zeker in de top mee. In Raalte ging het zilver naar Jolinde van Zwolle. Marike ten Brinke werd vijfde. Hélène Heersema en Jolijn Wildeman werden respectievelijk negende en tiende. Esmée Slot eindigde als 21ste. Cindy van Engel kwam tot plaats 51 en Rachel Hamminga moest genoegen nemen met plek 53.

Bij de junioren werd het goud wederom weggekaapt door Saskia Gehrels. Daarnaast presteerden ook de andere junioren van Swol prima. Zij eindigden allemaal bij de eerste elf. Reina Dijkstra werd vijfde, Nienke Wildeman zesde, Nicole Salimana zevende, Allissa Christen achtste en Bionda de Moor elfde. Tot slot ging ook één van de Swol-senioren met een medaille naar huis. Het was Juliët Knispel die knap derde werd. Natasja van Schuppen eindigde als vierde, Saskia Gehrels werd vijfde en Joselien van Schuppen zesde.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws