Zes Belgische ploegen in Craft Ster van Zwolle

| 17-02-2019

Aan de start van de 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle verschijnen zaterdag 23 februari maar liefst zes Belgische ploegen. Vijf van die zes ploegen gaan alle koersen van de Topcompetitie rijden en de organisatie van de Ster van Zwolle heeft het Belgische opleidingsteam van Lotto Soudal een wildcard gegeven. In totaal telt de deelnemerslijst van de Ster 22 ploegen van acht renners.

© Annet van Raalten

Het Belgische opleidingsteam van Lotto Soudal komt met onder meer Brent van Moer en Ward Vanhoof naar Zwolle. De andere twee wildcards zijn door de organisatie gegeven aan Hanzerenners Zwolle en HSK Trias-Mooi Jong Cycling Team. Het laatstgenoemde team heeft maar liefst drie ex-profs (Tim Ariesen, Raymond Kreder en André Looij) van Roompot in de gelederen en wil zaterdag graag hoge ogen gooien in Zwolle.

Dat geldt ook voor het team Metec-TKH, dat zich versterkt heeft met Rick Ottema, de eindwinnaar van de Topcompetitie in 2018. De rappe Arvid de Kleijn en David Dekker (zoon van oud-prof Erik Dekker) zijn ploegmakkers van Rick Ottema. Ook moet rekening worden gehouden met de renners van de ploeg Alecto. René Hooghiemster, derde in 2018, is een hardrijder van formaat en voormalig prof Coen Vermeltfoort is een goede finisher.

© Annet van Raalten

Verrassend in de ijskoude Ster van 2018 was het optreden van Monkey Town. Dit jaar komt Monkey Town met onder andere Chiel Breukelman, Wim Kleiman en Ivar Slik naar Zwolle. De in het geel gestoken renners van Vlasman staan ook op scherp. De talentvolle Harttijs de Vries krijgt steun van Jaap Kooijman (tweede in 2018) en Melvin van Zijl. Kortom: er nogal wat kanshebbers voor de felbegeerde zege in Zwolle. Zeker is in ieder geval dat er een nieuwe winnaar komt, want Maarten van Trijp, winnaar in 2018, is nu prof in het team van Mathieu van der Poel. Kijk voor meer info op www.stervanzwolle.nl.

Wielrennen, Ster van Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws