Zeges voor Landstede en Westenholte

| 15-01-2012

De volleybalsters van Landstede hebben de koppositie in de tweede divisie verder verstevigd. De ploeg van coach Siemen Klaver won in eigen huis met 3-2 van directe concurrent Twente. Ook die andere Zwolse ploeg in de tweede divisie, Westenholte, kwam tot winst. Op bezoek bij Utrecht 2 werd er met 1-3 gewonnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De dames van Landstede wonnen dit seizoen vrij vaak hun wedstrijd met 4-0. “Dat waren meestal van die potjes die heel snel klaar waren en waarin we weinig tegenstand hadden", vertelt Klaver. Toch was de coach blijer met deze 3-2 zege dan met de diverse 4-0 overwinningen, zo leek het. “We hebben eindelijk eens een echte wedstrijd gehad met tegenstand van een goed team”, vindt Klaver. “Hier leren we meer van en kunnen we de goede en minder goede momenten gebruiken voor de rest van het seizoen.”

Vooral in de eerste set krabde Landstede zich toch even achter de oren. “We verloren die set dik (15-25), maar dat kwam vooral omdat de tegenstander heel sterk, gefocust speelde. Volgens hun coach was dit hun beste wedstrijd van het seizoen." Landstede toonde echter veerkracht en er ontstond een boeiend en gelijkwaardig gevecht, waarin de vijfde set beslissend bleek. Deze won Landstede ruim. “We hadden wat positiewisselingen gedaan in de vijfde set, daarmee wisten zij zich geen raad." Door de zege heeft Landstede nu een voorsprong van tien punten op Twente en DeVoKo.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Westenholte had het vooral in de eerste twee sets erg gemakkelijk in Utrecht. Met de setstanden van 13-25 en 8-25 was het een heel eenvoudige middag voor het team van Ron Kranenburg. In de derde set kwam Utrecht echter wat beter in de partij, maar met 20-25 wisten de Zwolse volleybalsters ook deze set naar zich toe te trekken. In de vierde set vervolgens liet Westenholte de teugels iets vieren, waardoor ook Utrecht in staat werd gesteld om een puntje te pakken.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, VC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws