Zege voor Janneke Kanis en Rick Mensink

| 25-05-2010

Janneke Kanis heeft Tweede Pinksterdag in Steenwijkerwold het Districts Kampioenschap Oost op haar naam geschreven. De Zwolse renster van Nederland Bloeit finishte bij de vrouwen voor Kimberly van den Berg en Anna van der Breggen. Hanzerenner Rick Mensink wist - ondanks een valpartij - bij de nieuwelingen de overwinning naar zich toe te trekken. Zwollenaar Bas Waaijer van Team Simfiz kwam bij de A-amateurs als tweede over de streep.

Bij de nieuwelingen was Hanzerenners Zwolle met maar liefst acht renners present. Zij hadden samen een heus strijdplan opgesteld om Rick Mensink en Henk Klein Tijssink - indien noodzakelijk - te beschermen. Helaas moesten echter enkele Hanzerenners er al snel af. Alleen Laurens op ‘t Zandt, Rick Mensink, Henk Klein Tijssink en Bas Tietema bleven lang in de koers meedoen. Helaas kwam Laurens twee ronden voor het einde ten val. Niet veel later bleek ook Rick gevallen te zijn, maar hij kon mede door het slimme werk van Henk toch weer terugkomen in het peloton. Rick was zelfs zo sterk dat hij in de massasprint alle andere renners achter zich hield.

Wielrennen, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Laurens op 't Zand, Bas Waaijer, Team Tegenkracht, Henk Klein Tijssink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws