Zege voor hockeydames, heren onderuit

| 22-10-2017

De dames van HC Zwolle hebben zondag de thuiswedstrijd tegen Naarden met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Roel Stofmeel kwam een moeizame openingsfase te boven en liep na de rust uit naar een duidelijke overwinning. Sophie Locht en Helena Bakker (twee) waren goed voor de doelpunten. “Uiteindelijk hebben we het goed gedaan, maar er stond toch wat spanning op”, vond Stofmeel.

© Annet van Raalten

Het puntenverlies van vorige week was toch even een dompertje en zodoende stond er zondag wat druk op de Zwolse dames. Daarbij kwam ook nog eens dat Naarden de medekoploper was en dat de top van de competitie tegen elkaar speelde. Het leverde een nerveuze beginfase op, waarin Zwolle zoekende bleef. “Het was ook nog het lustrumweekend van de club, dus er stonden veel toeschouwers en sponsoren langs de lijn. Je zag de spanning er wel aan af, want we waren slordig en te wisselvallig”, analyseerde Stofmeel, die zijn ploeg voor rust toch op voorsprong zag komen. Sophie Locht was het eindpunt van een sterke aanval en met een mooi velddoelpunt opende zij de score. “Ik denk dat Naarden geen kansje heeft gehad, dus dat was wel positief.”

Na de onderbreking was alles anders. HC Zwolle gooide de schroom van zich af en trok de regie naar zich toe. Eindelijk werkte Helena Bakker weer eens een strafcorner binnen en verder kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Op de laatste tien minuten na, waarin Naarden va-banque ging spelen. “In die periode kreeg Naarden nog wat corners, maar die verdedigen we iedere keer goed. Zij konden niet echt gevaarlijk worden, terwijl we zelf de 3-0 maakten. Helena Bakker schoot nog een corner binnen en daar ben ik blij mee. Het is goed voor het vertrouwen dat er weer een paar in zijn gegaan. We mogen niet klagen”, aldus Stofmeel.

Heren kansloos onderuit
De heren van HC Zwolle konden in de overgangsklasse het lustrumweekend geen passend einde geven. Schaerweijde bleek zondag een maatje te groot en keerde met een 1-4 overwinning terug naar huis. Bij rust stonden de gasten al met 0-2 voor, waarna Pieter-Jan Voerman tien minuten in de tweede helft voor 0-3 tekende. Matthijs Verhoef maakte de enige Zwolse goal, maar kon niet voorkomen dat er na afloop een ruime nederlaag op het formulier stond.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws