Zege voor Henk Smalbrugge in Nijverdal

| 06-12-2010

PEC-atleet Henk Smalbrugge heeft zaterdag op het heuvelachtige parcours van de Nijverdalse Bergcross beslag gelegd op de eerste plaats in de categorie mannen 40-plus. Henk liep een prima race en kwam als derde bij de finish, met slechts een kleine achterstand op de loopkanonnen Leon Sanderman en Jan Paalman.

Op dezelfde dag vond in Heerde onder winterse omstandigheden de Sintloop plaats in Heerde. Op het besneeuwde parcours viel het voor de PEC-lopers niet mee om hun snelheid goed vast te houden. Een keurige prestatie leverde de 12-jarige Mylena Floor, die de 5 kilometer bij de dames wist te winnen in 22 minuten en 9 seconden. De 1.000 meter leverde in Heerde een spannende strijd op, waarbij Marit Fiechter (PEC) er net niet in slaagde de winst te pakken. Ondanks een sterke inhaalrace moest zij de lokale favoriet Floor Doorneweerd voor laten gaan. Sonja Feberwee deed wedstrijdervaring op en legde de 10 kilometer in de sneeuw af in 54.53.

Tot slot gooide sneeuw zondag roet in het eten bij de traditionele Sint Nicolaasloop van Skivereniging Zwolle. Deze wedstrijd hadden heel veel PEC-lopers in de agenda staan, maar de organisatie besloot het evenement af te blazen in verband met het gladde parcours.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Henk Smalbrugge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws