Zege voor handbaldames, heren onderuit

| 29-01-2018

De handbalsters van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag de thuiswedstrijd tegen ABS met ruim verschil gewonnen. De ploeg moest flink haar best doen om het verschil te maken, maar uiteindelijk stond er een duidelijke zege op het bord: 27-18. Het Zwolse herenteam verloor met 24-15 van Quintus.

© Annet van Raalten

De Zwolse vrouwenformatie trof in ABS de hekkensluiter en mocht dus geen fout maken. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang, wat na vijftien minuten resulteerde in een 4-4 tussenstand. Langzaamaan kreeg Zwolle wel wat meer grip op de wedstrijd, waardoor er halverwege een 13-8 voorsprong op de borden stond. Na rust bleef die marge in stand en lukte het uiteindelijk om nog verder weg te lopen. De dames van ABS kwamen lastig tot scoren, Leanne Knol benutte namens Zwolle nog een mooie penalty en zo werd er met 24-15 gewonnen. Een duidelijke zege, waardoor HV Zwolle nog altijd koploper is.

Heren verliezen
De heren van Travelbags/HV Zwolle reisden af naar Hengelo en speelden daar een moeizame wedstrijd tegen Quintus. Na een 3-0 achterstand kwam Zwolle terug tot 6-5 en bij rust stond het met 11-7 achter. Toch hielden de mannen van coach Arjan Leusink hoop op de aansluiting, maar die werd in de tweede helft niet gevonden. Ahmad El Krad kreeg een tijdstraf, Rik Talens ook en vanaf dat moment viel er niets meer te halen. De tegenstander liep uit naar een 25-14 zege. “We gaan vol vertrouwen de komende wedstrijden in en ik ben overtuigd dat we winnen van Plus Severijn/Heeten. Mede omdat de overvolle tribunes voor een extra boost zorgen”, aldus Leusink.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws