Zeer mistige editie van Twee Bruggenloop

| 22-11-2011

Ongeveer 175 atleten hebben afgelopen zondag deelgenomen een zeer mistige editie van de Twee Bruggenloop van atletiekvereniging PEC 1910. Ondanks het beperkte zicht - soms minder dan 100 meter - en de pittige beklimmingen werden er snelle tijden gelopen. Bij de jeugd werden Simon Vos en Danique Bosgoed eerste op de 1.500 meter. Bij de 3.000 meter kwamen Daan Veenhuizen en Iris Gils als eerste over de streep.

De 5 kilometer bij de dames werd gewonnen door Marian Fuselier in een tijd van 21 minuten en 21 seconden, gevolgd door Marianne Wildeman en Geke Kloosterziel. Bij de heren was het vaste gast Martijn Schakelaar die de overwinning op zijn naam mocht schrijven met een snelle 17.35. De plaatsen twee en drie werden opgeëist door de PEC-atleten Wilco Steenwijk en Eric Kloosterziel, die een dag eerder ook al sterk liep bij de Alerdinckloop. Op de 10 kilometer was het PEC-atlete Linda Eektimmerman die als eerste de twee rondes volbracht, tweede werd Erna van Es-Keen met Larissa van Essen daar vlak achter. Bij de heren kwam Jan Scheenstra op ruime voorsprong als eerste binnen. Nils van Elzelingen en Hanno Treep maakten het podium compleet.

De langste afstand, de 15 kilometer, werd bij de dames gewonnen door Milou Lendfers in een vlak gelopen race. “Ik heb de bruggen niet gezien of gevoeld”, reageert ze na afloop. Charlotte Montauban en Louise Kramer werden respectievelijk tweede en derde op deze afstand. Bij de heren ging de overwinning naar Jaco van Mourik, die met 57.25 als enige binnen een uur binnen kwam. Eddy Elsinga kwam als tweede over de streep. De strijd om de derde plaats werd pas in de laatste meters beslist. PEC-atleet Robin Veldhuis plaatste in de laatste meters op de baan een laatste versnelling en bleef daardoor Dimitri Solleveld een seconde voor.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hanno Treep, Eric Kloosterziel, Linda Eektimmerman, Iris Gils

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws