Zeeboer: ‘Dit is de leukste periode van het jaar’

| 3 Maanden geleden.

Manon Zeeboer is bezig aan haar derde seizoen bij Regio Zwolle Volleybal en staat met de Zwolse club voor de tweede keer in de kampioenspoule van de eredivisie. Vorig jaar werden de Zwollenaren derde. “We hebben de potentie om in ieder geval weer derde te worden”, vertelt de 24-jarige diagonaal.

Zeeboer kwam in 2016 over van Taurus en in haar eerste seizoen miste ze met haar ploeg de kampioenspoule. Een jaar later lukte het wel om mee te doen om het landskampioenschap, maar een finaleplaats was net wat te veel van het goede. En ook in jaar drie is het gelukt om de kampioenspoule te bereiken. Dit keer als nummer vier. “We zijn met een goed gevoel uit de reguliere competitie gekomen”, denkt Zeeboer. “De laatste wedstrijd tegen Talent Team Papendal hebben we verloren, maar in de laatste weken was het vooral belangrijk om de vierde plaats te behouden. Dat is gelukt en wat dat betreft hebben we de juiste intensiteit getoond.”

Toch kent Regio Zwolle Volleybal tot dusver een seizoen van hoge pieken en diepe dalen. Vooral het laatstgenoemde geeft huiswerk, erkent ook Zeeboer. “We zijn bezig om die dalen wat minder diep te maken. Tegen Talent Team zie je ook dat we het gedurende de wedstrijd toch weer oppakken. Wisselvalligheid hou je altijd, maar het is dan aan ons om het spel snel om te buigen. De onderste lat moet omhoog en die potentie hebben we”, denkt Zeeboer, die met haar ploeg dus als nummer vier aan de kampioenspoule begint. Sliedrecht Sport is met vijf punten koploper, gevolgd door Eurosped en VC Sneek. Zij hebben respectievelijk vier en drie punten, terwijl Regio Zwolle start met twee punten.

Finale?
Voorafgaand aan het seizoen wilden de Zwollenaren finales spelen. De bekerfinale ging al snel in rook op, waardoor er nog één optie overbleef: de finale om de landstitel. “Dat willen we natuurlijk heel graag, maar ik denk niet zo resultaatgericht. Wij proberen het echt wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. Zondag (14.00 uur) spelen we thuis tegen Sneek. Daar zijn we nu de hele week mee bezig en daarna gaan we naar de volgende. Niet te ver vooruit kijken en dan zien we het wel”, stelt Zeeboer, die van zichzelf weet wat er wordt verwacht. “Ik wil een stabiel niveau neerzetten. Als ik dan nog wat energie heb, kan ik anderen gaan helpen. Ik heb er zin in, want dit is de leukste periode van het jaar.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Manon Zeeboer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws