ZBC ziet concurrentie naderen na nederlaag

| 10-12-2013

De badmintonners van ZBC hebben afgelopen zaterdag in eigen huis een 3-5 nederlaag geleden tegen directe concurrent BC Go!. De bezoekers uit Groningen namen door het winnen van onder andere de herendubbel en de eerste herenenkel al snel een 0-4 voorsprong, waarna Zwolle de schade alleen nog kon beperken tot 3-5. Hierdoor staan beide ploegen nu op een gedeelde tweede plaats in de vierde divisie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

ZBC kende een voortvarende start in de herendubbel, maar uiteindelijk bleek BC Go! in dat treffen al met 1-2 te sterk. Vervolgens verloren de Zwollenaren de damesdubbel, een herenenkel en nog een damesenkel, waardoor ZBC tegen een 0-4 achterstand aan keek. Echter, de Zwolse ploeg gaf zich niet gewonnen. Lammert Kok won in twee games zijn duel en vervolgens boekte ook Corneel Tan een knappe 2-1 overwinning. Bij een 2-4 tussenstand moesten alleen de gemende dubbels nog worden gespeeld. Helaas voor ZBC konden Kok en partner Jetteke Hobbeling de eerste wedstrijd niet winnen, waardoor het verschil te groot werd om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Ondanks de nederlaag blijft ZBC wel de nummer twee in de vierde divisie. Koploper Elo United 3 heeft na tien wedstrijden een voorsprong van vijf punten op ZBC en BC Go!, die samen een gedeelde tweede plaats innemen. BC Drachten heeft 46 punten uit tien ontmoetingen en staat daarmee op een vierde plaats.

Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws