ZBC wint IJsselderby en verliest koppositie

| 26-10-2014

Het sterkste team van de Zwolsche Badminton Club (ZBC) is er zaterdag in geslaagd de IJsselderby te winnen. Tegen IJsselstad BC uit Deventer won de Zwolse formatie met 5-3. De nipte zege bleek na afloop echter niet genoeg om de koppositie vast te houden in de vierde divisie. De nieuwe koploper heet nu Drachten BC, al zijn de verschillen minimaal.

ZBC begon de confrontatie met IJsselstad BC goed met twee winstpartijen (dames- en herendubbel). Vervolgens was het de beurt aan Oleg Gouriev, die er een gewoonte van lijkt te maken om zijn enkelspel in drie games te moeten afwerken. Won hij in de vorige wedstrijd nog met 30-29 in de beslissende game, dit keer trok hij aan het kortste eind. Gelukkig voor ZBC won Vanja Veeger haar enkelspel eenvoudig. Halverwege was de stand dus 3-1 en kreeg Rik de Jong de kans om het vierde Zwolse punt binnen te slaan. Hij had zijn kruit in de herendubbel echter al verschoten, want hij verloor in zowel het enkelspel als het mixed dubbelspel.

Jetteke Hobbeling haalde uit de gewonnen damesdubbel gelukkig positieve energie en zij won haar enkelpartij en in het mixed dubbelspel. Uiteindelijk bracht ZBC hierdoor met 5-3 de badminton IJsselderby op haar naam. De komende weken staan de uitwedstrijden tegen DIOK en Flits (gedeelde derde plaats) op het programma.

ZBC Sporthal, Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws