ZBC start competitie met maximale score

| 22-09-2014

De badmintonners van de Zwolsche Badminton Club (ZBC) zijn zaterdag de nieuwe competitie met een 8-0 overwinning begonnen. De vierdedivisionist ontving het tweede team van de Leeuwarder Badminton Club en liet geen spaan heel van de Friese ploeg. In een mum van tijd veegde ZBC de opponent van de baan. De acht wedstrijden werden vrijwel allemaal in twee games gewonnen.

Het contrast met vorig jaar had niet groter kunnen zijn. Destijds begon het vlaggenschip van de club met een 0-8 nederlaag, maar ditmaal was het andere koek. De Zwolse ploeg won in de ouverture met 8-0 en liet zo zien op de goede weg te zijn. De groep badmintonners heeft ambities en die ambities werden al in de voorbereiding tentoon gespreid. Het team begon een maand eerder met trainen, zodat de conditie al snel op peil zou zijn. Dit bleek zaterdag wel het geval, want de Friese opponent werd zonder ook maar één punt naar huis gestuurd. Een vliegende start en misschien wel de opmaat naar een hogere klassering.

Het eerste team van ZBC bestaat uit Jetteke Hobbeling, Vanja Veeger, Oleg Gouriev en Rick de Jong. Deze badmintonners spelen op een wedstrijddag twee heren en twee dames enkelspelen, één herendubbel, één damesdubbel en twee gemengde dubbels. Aankomende zaterdag komt ZBC weer in actie, dan gaat het op bezoek bij GO! uit Groningen. Een week later speelt de ploeg haar tweede thuisduel, dan ontvangt het BC Denekamp. Aanvang in de ZBC-hal: 10.00 uur.

ZBC Sporthal, Badminton, ZBC


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws