ZBC-hal decor voor Wintertijd Challenge

| 24-10-2014

De ZBC-hal in Zwolle is in de nacht van 25 op 26 oktober het decor van de zogeheten Wintertijd Challenge. In die nacht gaat de wintertijd in en door middel van een grote volleybalchallenge hopen de deelnemers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Ook de top-volleyballers Reinder Nummerdor en Manon Flier hebben hun medewerking toegezegd.

De Wintertijd Challenge behoort tot de grootste sportieve goede doelen acties in Nederland. Nergens anders wordt er in één seconde, plus het uur winst door het verzetten van de klok, zo’n grote sportieve prestatie neergezet. “Dit is het enige moment in het jaar dat er tijd wordt gewonnen voor kinderen met een spierziekte”, aldus de organisatoren. Als topsporters weten Reinder Nummerdor en Manon Flier als geen ander hoe belangrijk spieren zijn. “Dat is ook de reden dat zij hun gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. Het duo is als ambassadeur verbonden aan Spieren voor Spieren.” In de nacht van 25 op 26 oktober geven zij het startsein van de volleybalchallenge, waarna zij ook actief deelnemen. Het doel is uiteindelijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. In Zwolle sport men in het bijzonder voor Kim Veeger, die na zeven maanden overleed aan de spierziekte SMA.

Het programma begint om 1.30 uur, waarna om 2.00 uur zomertijd de challenge van start gaat. Een uur later, 2.00 uur wintertijd, is de actie ten einde. Inschrijven gaat via www.wintertijdchallenge.nl en kost 20 euro per persoon. Via een persoonlijke sponsorpagina halen deelnemers sponsorgeld op bij familie, vrienden en kennissen. “Zet ook jouw gezonde spieren in voor zieke spieren en doe mee”, zo luidt de oproep van de organisatie.

Volleybal, ZBC Sporthal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws