ZBC haakt af in strijd om kampioenschap

| 13-01-2014

De Zwolse badmintonners van ZBC zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de vierde divisie. Tot december 2013 liep het allemaal goed bij de badmintonners, maar als gevolg van blessures en afwezigen werden de prestaties minder. Ook zaterdag kwam de Zwolse ploeg niet tot een zege. Pluumke ’67 was met 2-6 te sterk.

Al snel keek ZBC zaterdag tegen een 0-4 achterstand aan. De heren- en damesdubbel en vervolgens ook nog de twee heren enkelpartijen gingen verloren. Vanja Veeger won haar enkelpartij wel, maar nadat Corneel Tan door duizeligheid moest opgeven was het pleit definitief beslecht. Ties van der Heide en Vanja Veeger behaalden in hun gemengd dubbel nog wel de overwinning, maar uiteindelijk verloor Zwolle met 2-6. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, is een derde plaats het hoogst haalbare. ZBC speelt nog tegen Leeuwarden en Meteoor.

ZBC J2 kampioen
Daar waar het vlaggenschip van ZBC verloor, was er bij jeugdteam J2 wel reden tot feest. Het team (onder 17 jaar) werd zaterdag officieel kampioen. Er staat nog wel één team hoger, maar die ploeg bestaat alleen uit jongens en komt daardoor niet aanmerking voor de prijzen. Zaterdag nam ZBB J2 het op tegen Allotoria BC, de enige overgebleven concurrent. De Zwolse formatie liet echter geen spaan heel van de tegenstander, waardoor het onbereikbaar is geworden voor de andere teams. Komende zaterdag spelen de Zwollenaren in Genemuiden tegen de huidige koploper. Mocht die wedstrijd met ruime cijfers worden gewonnen, dan eindigt ZBC ook daadwerkelijk als lijstaanvoerder.

Badminton, ZBC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws