Zaterdag in vogelvlucht: ZAC en korfbal

| 07-09-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 7 september 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de derby tussen ZAC en SVI, een dikke zege voor Berkum, de start van het korfbalseizoen en een oefenpartij van Landstede Hammers.

ZAC is SVI de baas
ZAC speelt dit seizoen een klasse lager dan SVI, maar toch is het in de districtsbeker te sterk voor de stadgenoot. Saba Gwedelidze, die in de week voorafgaand nog laat weten dat hij misschien niet op tijd is om te spelen, opent na 24 minuten de score en geeft daarmee de aanzet voor een fraaie zege. Boaz Smits tekent net na rust voor de tweede ZAC-goal, waarna SVI nog wel iets terugdoet. Youp Kok, wie anders dan, zorgt voor de 2-1, maar via Okke Scholten trekt ZAC de zege over de streep. Hij maakt een kwartier voor tijd de beslissende 3-1.

In de overige bekerpoules vallen de zeges van CSV '28, Be Quick '28 en WVF op. CSV is met liefst 3-0 te sterk voor derdeklasser Olympia '28, waarbij Tom Plessen goed is voor twee doelpunten. CSV heeft uitstekende papieren om de volgende ronde te halen en dat geldt ook voor Be Quick '28. Die ploeg wint met 2-4 bij Dalfsen en staat daardoor na twee wedstrijden op zes punten. Volgende week wacht de beslissing als Be Quick thuis speelt tegen concurrent KHC. WVF heeft de volgende ronde al gehaald, want door een 2-3 zege bij DESZ staat ook die ploeg op zes punten. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum imponeert bij Staphorst
Het is een bijzondere gewaarwording voor Berkum in Staphorst, want na 24 minuten staat er al een 0-4 voorsprong (!) op het scorebord. Na drie minuten opent Jonathan van Marle het bal en daarna treffen ook Johnsen Bacuna (twee) en Thom Kooke nog doel. Berkum wint vervolgens met 2-5, een uitslag die ze in Staphorst al lang niet meer om de oren hebben gekregen. “In de eerste 25 minuten klopte bijna alles bij ons. We waren heel scherp, ook in de afronding”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra, die daardoor na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen is in de hoofdklasse B.

Landstede Hammers verliest
Landstede Hammers speelt in België een oefenwedstrijd tegen Okapi Aalstar en komt daar prima mee met de opponent. Bij rust staan de Zwollenaren, mede door zeventien punten van Jordan Johnson en acht punten van Noah Dahlman, met 41-43 voor, maar daarna zien ze de Belgen wel weer langszij komen. Aan het einde van het derde kwart staat Okapi met 61-58 voor en het lukt Landstede niet meer om terug te komen. De oefenpot gaat uiteindelijk met 78-71 verloren. Landstede speelt zondag opnieuw een oefenpartij, dan is Kangoeroes uit Mechelen de opponent.

Sparta start met nipte zege
De korfballers van Sparta en Oranje Zwart beginnen aan het veldseizoen en voor eerstgenoemde pakt de start prima uit. Op eigen veld winnen de Zwollenaren met 21-20, terwijl Oranje Zwart het iets minder goed doet. De derdeklasser gaat met 23-19 onderuit bij Elko.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
VV Berkum, Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, ZAC, SVI, Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Arno Hoekstra, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws