Zaterdag in vogelvlucht: WVF, Swol en Sparta

| 16-11-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 16 november 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de Zwolse bekerderby tussen HTC en WVF, een nieuwe nederlaag voor Swol 1894 en natuurlijk het debuut van de korfballers van Sparta in de hoofdklasse.

Bekerderby HTC - WVF
Voor de Zwolse bekerderby tussen derdeklasser HTC en tweedeklasser WVF laten de gasten uit Westenholte de auto staan. De spelers van WVF stappen allemaal op de fiets en beginnen daardoor enigszins warm aan de bekerwedstrijd op sportpark De Pelikaan. De fietstocht van de gasten laat de spelers van HTC koud, want de thuisploeg doet er alles aan om WVF uit het bekertoernooi te knikkeren. De ploeg van HTC-trainer Joop van Dijk strijdt voor wat het waard is, maar komt in de eerste helft niet tot scoren. WVF scoort daarentegen wél. Met het hoofd zorgt Jabir Mazouz na een half uur spelen voor de 0-1.

Kort na rust lijkt Lucas Velner het duel vroegtijdig in het voordeel van WVF te beslissen, maar ondanks een 0-2 achterstand geeft HTC zich niet gewonnen. In de 64ste minuut smeekt de thuisploeg om een strafschop, na een vermeende overtreding op Stan Wissink, maar de scheidsrechter ziet er niets in. Zo’n tien minuten later krijgt HTC alsnog een strafschop en vanaf elf meter blijft Patrick Maat vervolgens koel: 1-2. In de slotfase maakt HTC nadrukkelijk jacht op de gelijkmaker, maar de formatie van WVF-trainer Marcel van der Steege houdt stand en plaatst zich zodoende voor de volgende ronde van de strijd om de districtsbeker Oost.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zwolsche Boys en Be Quick
Gelijktijdig met de derby tussen HTC en WVF bekert Zwolsche Boys op sportpark Jo van Marle tegen tweedeklasser OWIOS. De Zwollenaren komen er niet aan te pas en gaan met maar liefst 0-6 ten onder. Voor het Zwolse Be Quick ‘28 verloopt de bekerwedstrijd op bezoek bij Robur et Velocitas een stuk beter. Door het uitblijven van de scheidsrechter begint het duel in Apeldoorn weliswaar een half uur later, maar dat weerhoudt het team van trainer Edwin van Nijen er niet van om met 3-5 te zegevieren. Thymo Oorburg, Hugo Koopman, Jacco Bruggeman, Hugo Winkeler en Kelvin Smits tekenen voor de Zwolse treffers.

SVI naar koppositie
Naast de drie genoemde bekerwedstrijden komen er ook twee Zwolse clubs (SVI en Wijthmen) in actie in competitieverband. Eersteklasser SVI speelt een inhaalwedstrijd bij PKC ’83 en in Groningen doet de ploeg van trainer Joram Hendriks uitstekende zaken. Bryan Inge opent namens de thuisploeg - vanaf de penaltystip - nog wel de score, maar in de tweede helft zijn Youp Kok en Nico Veldman trefzeker namens SVI: 1-2. Door deze zege staat de Zwolse formatie nu samen met Blauw Wit ’34 en Noordscheschut aan kop in de eerste klasse E van het district Noord.

Domper voor Wijthmen
Voor vierdeklasser Wijthmen is het inhaalduel op eigen veld tegen het hoog geklasseerde ‘t Harde ruim tachtig minuten een succesverhaal. Tom Diepman en Nebi Öztürk zetten de ploeg van trainer Elvin Matuankotta op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar in de 85ste minuut komt ’t Harde terug tot 2-1. Bij die ene tegentreffer blijft het niet, want diep in blessuretijd tekent Lawrence Visch namens de bezoekers voor zowel de 2-2 als de 2-3. En dan te bedenken dat Wijthmen zelf bij een 2-2 stand ook nog een reuzenkans krijgt op de 3-2. Extra zuur dus voor het thuisteam. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Swol 1894 kopje onder
De waterpolodames van Swol 1894 beleven een vervelende avond. De ploeg van coach Mieke van der Sloot verliest in zwembad De Vrolijkheid met maar liefst 5-18 van nummer twee ZVL-1886 Tetteroo uit Leiden. Door de nederlaag blijft de Zwolse formatie na vijf competitieduels, met één punt, hekkensluiter in de eredivisie.

Sparta debuteert met verlies
Voor de korfballers van Sparta verloopt de eerste wedstrijd in de hoofdklasse teleurstellend. De Zwollenaren komen op bezoek bij Dalto in Driebergen door scores van Kaj Raterman en Jeroen Hukema nog wel op een 1-2 voorsprong, maar daarna is de thuisploeg heer en meester. Via een 17-9 ruststand eindigt het duel uiteindelijk in 33-16 in het voordeel van Dalto. Namens het team van coach Henco Pullen is Kaj Raterman met vier scores het meest trefzeker. Jeroen Hukema en Pim Steenbergen zijn goed voor ieders drie goals.

Voetbal, Be Quick ’28, SVI, WVF, Korfbal, Sparta, Zwolsche Boys, HTC, Wijthmen, Waterpolo, Swol 1894, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws