Zaterdag in vogelvlucht: WK-zilver en 3-3

| 28-09-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 28 september 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van het WK-zilver van Anna van der Breggen, het krankzinnige gelijkspel (3-3) van HTC en het eredivisiedebuut van de waterpolodames van Swol 1894.

Zilveren Anna
Anna van der Breggen wint in het Engelse Yorkshire een zilveren medaille in de wegwedstrijd. De wereldkampioen van 2018 rijdt een sterke race en een groot gedeelte van de koers in dienst van landgenoot Annemiek van Vleuten, die op indrukwekkende wijze de wereldtitel grijpt. Van Vleuten springt al na 45 kilometer op een klimmetje weg, waarna zij een solo van 105 kilometer bekroont met goud. Achter Van Vleuten maakt Olympisch kampioen Van der Breggen het Nederlandse succes compleet door Amanda Spratt op vijf kilometer van de finish er heuvelop af te rijden. De Australische Spratt passeert de streep uiteindelijk als derde.

Krankzinnige 3-3
Promovendus HTC speelt haar eerste thuiswedstrijd in de derde klasse C met 3-3 gelijk tegen Hattem. De formatie van trainer Joop van Dijk beleeft een krankzinnige middag, want er gebeurt werkelijk van alles. Allereerst is het Ayoub Ben Ali Ahlaq, die namens de bezoekers, in de 36ste minuut de score opent, maar nog voor rust lijkt HTC orde op zaken te stellen. Stan Wissink tekent in de 43ste minuut voor de gelijkmaker en kort daarna krijgt diezelfde Wissink de kans om de thuisploeg vanaf elf meter op een 2-1 voorsprong te schieten. Dat lukt niet, want de doelman van Hattem keert de inzet van de Zwolse goaltjesdief.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In het tweede bedrijf komt Hattem beter uit de startblokken, maar desondanks pakt HTC de voorsprong. In de zestigste minuut is Marco Tatje de doelpuntenmaker: 2-1. In de fase daarna spelen de Zwollenaren vooral slordig en zijn de bezoekers veelvuldig gevaarlijk. Het is wachten op de gelijkmaker, die in de 73ste minuut valt. Felix Noordberger glijdt de bal bij de tweede paal binnen: 2-2. En daarmee is het spektakelstuk niet ten einde.

Beide ploegen blijven in het laatste kwartier volop strijden voor een overwinning. Het resulteert in de 86ste minuut in een directe rode kaart voor Stan Wissink, die een speler van Hattem van achteren neerhaalt. De vlam slaat in de pan en Hattem lijkt op sportpark De Pelikaan als grote winnaar van het veld te stappen, want in de 88ste minuut zorgt Wesley van Winsum voor de 2-3. De feestvreugde bij de bezoekers is groot, maar in de blessuretijd komt het Zwolse tiental toch nog op gelijke hoogte. Patrick Maat kopt de bal tegen de touwen en bezorgt HTC een puntje. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sparta en Oranje Zwart winnen
In de vierde speelronde van de korfbalcompetities op het veld doen de Zwolse clubs Sparta en Oranje Zwart goede zaken. Sparta wint in herfstige weersomstandigheden met 10-17 op bezoek bij OWK en pakt daarmee de leiding in de overgangsklasse. En derdeklasser Oranje Zwart boekt eveneens haar derde zege. Op eigen veld zegeviert de Zwolse formatie tegen EKCA met 8-5.

Swol 1894 verliest
De waterpolodames van Swol 1894 debuteren op het hoogste niveau met een nederlaag. In zwembad De Vrolijkheid knokt de ploeg van coach Mieke van der Sloot voor wat het waard is, maar verliest haar eerste duel in de eredivisie uiteindelijk met 14-17 van De Ham. Evenals de damesploeg begint ook de herenploeg van Swol 1894 de competitie met een verliespartij. In de tweede divisie B gaat het team van trainer Sebastiaan Germers kopje onder bij HZC de Robben. In Hilversum eindigt het duel in 13-9.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Korfbal, Sparta, HTC, Waterpolo, Swol 1894, Oranje Zwart, Anna van der Breggen, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws